Sosyal Medya

Güncel

Savcılık: Kürdistan isminde bir sakınca yok

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı, Kürdistan isminin dernek ismi olarak kullanılmasında bir sakınca bulunmadığını belirtti



Türkiye'de yasak olan Kürdistan ismi bir yıl önce Yargıtay, bu yıl da Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’nın kararı ile kabul edildi. 

Diyarbakır Savcılığı, valiliÄŸin suç duyurusunda bulunduÄŸu Kürdistan Gençlik Hareketi DerneÄŸi'ndeki ismin sakıncalı olmadığı yönünde karar verdi. 

Yargıtay’ın “Kürdistan” isimli çocuÄŸun isminin onaylanması ile baÅŸlattığı süreç, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’nın Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi’nin ismine onay vermesi ile devam etti.  “Kürdistan” yasağını kaldıran üçüncü tarihi kararı da Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı verdi. 

Diyarbakır’da geçen yıl tabelasını asan (Kürdistan Gençlik Hareketi DerneÄŸi) valilik, isminde “Kürdistan” ismi geçtiÄŸi gerekçesiyle izin vermedi, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Konuyu inceleyen savcılık, geçtiÄŸimiz hafta derneÄŸin isminde geçen “Kürdistan” ifadesinin tek başına suç teÅŸkil etmeyeceÄŸine, ismin kullanılabileceÄŸine karar verdi.

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.