Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak'ta 5 ayda bin 500 çocuk öldü

Irak İnsan Hakları Komiserliği, IŞİD'in Musul'u ele geçirdiği 10 Haziran'dan bu yana Irak'taki sığınmacı kamplarında 5 ayda bin 500 çocuğun öldüğünü açıkladı. Komiserlik, BM ve Irak hükümetine acil yardım çağrısı yaptı.



Komiserlik üyesi Fazıl Garavi, Irak Parlamentosu'nda yaptığı açıklamada sığınmacı kamplarının, özellikle de Kuzey Irak’takilerin durumunun trajik olduÄŸunu söyledi.

Garavi, çocukların ölüm nedeni ile ilgili detaylı bilgi vermedi ancak uluslararası insan hakları örgütleri, geçen aylarda çatışma bölgelerinden kaçarak sığınmacı kamplarına yerleÅŸen ailelerin yüzlerce çocuk ve bebeÄŸinin  gıda ve su eksikliÄŸinden ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduÄŸu uyarısında bulunmuÅŸtu. 

Irak, Ä°nsan Hakları KomiserliÄŸi üyesi Heysem Gazzi basın açıklamasında, Haziran’dan bu yana Irak’ta yerinden olanların sayısının da 2 milyonu aÅŸtığı belirtildi.

Gazzi, konteyner kent kamplarının inÅŸa edilmesinin hızlandırılması ve sığınmacılara maaÅŸ baÄŸlaması için Irak hükümetine çaÄŸrı yaptı.

Eylül’de göreve gelen Irak BaÅŸbakanı Haydar Ä°badi’nin liderliÄŸindeki yeni Irak hükümeti, sığınmacılara 800 milyon dolar yardımı tahsis etmiÅŸti.

7 milyon çocuk zorlu kışla karşı karşıya

Geçen hafta, BM’nin çocuklara Yardım Fonu’nun (UNÄ°CEF)  yaptığı açıklamada, çatışma bölgelerinde kalan 7 milyon Suriyeli ve Iraklı çocuÄŸun çetin bir kışla karşı karşıya olduÄŸu belirtildi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.