Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kilise ile diyaloğa geçecek

Darbeci Abdulfettah es-Sisi, terörle mücadele ve ekonomik kalkınma gibi konuların ele alınacağı Avrupa turunun ilk durağı olan İtalya’ya gitti. Sisi, Vatikan’da Papa Franciscus ile görüştü.



Darbeci Abdulfettah es-Sisi, terörle mücadele ve ekonomik kalkınma gibi konuların ele alınacağı Avrupa turunun ilk durağı olan Ä°talya’ya gitti. Sisi, Vatikan’da Papa Franciscus ile görüÅŸtü. CumhurbaÅŸkanlığı koltuÄŸuna oturduÄŸundan beri ilk kez Avrupa turuna çıkan Sisi’nin ziyaretleri 4 gün sürecek.

VATÄ°KAN’I ZÄ°YARET EDECEK

Vatikan’da Papa Franciscus ile bir araya gelen Sisi’nin, görüÅŸmede Ezher müessesesi ile Katolik kilisesi arasındaki diyaloÄŸun güçlendirilmesi konusuna yoÄŸunlaÅŸtıkları aktarıldı. 8 yıl aranın ardından ilk kez bir Mısır cumhurbaÅŸkanının Vatikan’ı ziyaret edeceÄŸi bilgisi verildi.

FÄ°LÄ°STÄ°NLÄ° ALÄ°MÄ° VATANDAÅžLIKTAN ATTILAR

Mısır, Filistin Ulema-ı Selef Heyeti BaÅŸkanı Muhammed Selman Hüseyin Ebu Cami'yi, “devletin sosyal ve ekonomik sistemini baltalamaya çalışan yabancı kuruluÅŸlardan biriyle iliÅŸkisi” olduÄŸu iddiasıyla vatandaÅŸlıktan çıkardı.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.