Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sisi Papa ile görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Vatikan'da Devlet Başkanı ve Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus ile görüştü.



Mısır CumhurbaÅŸkanı Sisi, Ä°talya ve Fransa'dan oluÅŸan Avrupa turunun ilk durağında Vatikan'daki Papalık Sarayı'nda Papa ile bir araya geldi. GörüÅŸmenin 22 dakika sürdüÄŸü ve Sisi'nin görüÅŸmenin başında Papa ile tanışmaktan duyduÄŸu memnuniyeti dile getirdiÄŸi ifade edildi.

Sisi, Papa ile görüÅŸmesi sonrasında Vatikan Devlet Sekreteri (BaÅŸbakan) Kardinal Pietro Parolin ile kısa bir görüÅŸme yaptı.

GörüÅŸmelere iliÅŸkin Vatikan'dan yapılan açıklamada, birçok konunun gündeme geldiÄŸi, ana temalardan birinin OrtadoÄŸu ve kuzey Afrika'da barış ve istikrarın teÅŸvik edilmesinde Mısır'ın rolü olduÄŸu ifade edildi.

Açıklamada, Papa'nın, OrtadoÄŸu barış sürecine iliÅŸkin halkların hayatını tehlikeye atan ve çok sayıda kiÅŸinin ölmesine yol açan çatışmaların son bulması için tek yolun diyalog ve müzakere olduÄŸunu vurguladığı belirtildi.

GörüÅŸmede, insan haklarını garanti altına alan yeni anayasa çerçevesinde, toplumun tüm kesimleri arasında barışçıl ÅŸekilde bir arada yaÅŸamanın güçlendirilmesi ve dinlerarası diyalog yolunda devam edilmesi umudunun dile getirildiÄŸi kaydedildi.

Mısır CumhurbaÅŸkanı Sisi'nin Papa Franciscus'a ziyareti dolayısıyla Vatikan ve çevresinde üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

Vatikan'daki temaslarının ardından Sisi'nin, Ä°talya Cumhuriyet Senatosu BaÅŸkanı Pietro Grasso ile bir araya geldiÄŸi ve ikilinin OrtadoÄŸu'daki geliÅŸmeler baÅŸta olmak üzere pek çok konuyu ele aldıkları belirtildi.

Sisi, bugün cumhurbaÅŸkanlığı sarayı Quirinale'de Ä°talya CumhurbaÅŸkanı Giorgio Napolitano ile görüÅŸecek, ardından Ä°talya BaÅŸbakanı Matteo Renzi ile devlet konukevi Villa Madama'da bir araya gelecek.

Ä°ki lider, görüÅŸmelerin ardından ortak basın açıklaması yapacak.

YENÄ°ÅžAFAK

Abdülfettah es-Sisi, yarın da Ä°talya programı kapsamında Ä°talya-Mısır Ä°ÅŸ Konseyi'nin açılışına katılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.