Sosyal Medya

Güncel

Zonguldak'ta 31 maden ocağı daha kapatıldı

Zonguldak'ta, 11 Kasım'da başlayan denetimler sonucunda, 31 maden ocağında üretim durduruldu



Zonguldak'ta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na baÄŸlı iÅŸ müfettiÅŸlerinin 11 Kasım'da baÅŸlattığı denetimler sonucunda, 31 maden ocağında üretimin durdurulduÄŸu bildirildi.

Çalışma ve Ä°ÅŸ Kurumu Ä°l Müdürü Gönül Demirsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, iÅŸ müfettiÅŸlerinin kentteki kömür iÅŸletmelerine yönelik denetimlerinin sürdüÄŸünü söyledi.

Maden iÅŸ yerlerinde kazaların çok fazla yaÅŸanabildiÄŸini anımsatan Demirsu, "Bu nedenle daha önce de sık sık buralar denetlenmekteydi. Ancak 11 Kasım itibariyle sayın Bakanımızın talimatları gereÄŸi iÅŸ yerlerinde denetimler daha da hızlandırıldı. Kömür ocaklarında yapılan denetimler sonucu iÅŸçilerin hayatını tehlikeye sokacak eksikliklerinden dolayı, 31 ocakta üretim durduruldu. Bu iÅŸletmeler sadece bakım çalışmalarını devam ettiriyorlar" diye konuÅŸtu. 

Demirsu, baca ağızlarında nefeslik olmaması, su boÅŸaltılmasıyla ilgili gerekli tedbirlerin alınmaması, risk analizlerinin yapılmaması gibi iÅŸçiler için birinci dereceden hayati tehlike arz eden hususların belirlenmesi halinde derhal iÅŸ yerlerinde üretimin durdurulduÄŸunu vurgulayarak, eksiklikleri giderilen ocakların, iÅŸ müfettiÅŸlerince yeniden yapılacak denetimin ardından uygun görülmesi durumunda üretime açılabileceÄŸini sözlerine ekledi.

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.