Sosyal Medya

Sağlık

Sahte doktor, Göztepe SSK'da 3 ay hasta bakıp reçete yazdı!

24 yaşındaki bir genç, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde tam 3 ay gerçek doktor gibi muayene yaptı, reçete yazdı, vizitelere katıldı, hasta taburcu etti. Sahte doktor, ekim ayında TUS sonuçları yayınlandıktan sonra ortadan kayboldu.



Türkiye’nin en büyük hastanelerinden Ä°stanbul Göztepe EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’ne geçen aÄŸustosta bir doktorun tavsiyesi ile baÅŸvuran Ali Haktan Yılman, pratisyen hekim olduÄŸunu ve ekimdeki Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS ) hastanenin “acil” bölümünü tercih edeceÄŸini söyledi. Bu süreçte acil serviste gözlemlerde bulunmak istediÄŸini belirten Yılman’a izin verildi, ama muayene yaptırılmadı. Ancak hekimlerle arkadaÅŸlığını ilerleten Yılman, kısa süre sonra “normal” mesaiye baÅŸladı.

Cerrahpaşa'da sahte doktor skandalı

VÄ°ZÄ°TLERE KATILDI

Göztepe Acil Servis’te hasta kabul bölümü olan “yeÅŸil alan”da çalışan Yılman muayene ile hekimlerin kaÅŸelerini kullanarak yatış ve taburcu iÅŸlemleri yaptı. Reçete de yazan Yılman hastaların diÄŸer servislere sevkini gerçekleÅŸtirdi. Hastanede kadrolu doktor gibi çalışmaya baÅŸlayan Yılman, asistan hekimler ile birlikte nöbete de kaldı, uzman doktorlar eÅŸliÄŸinde vizitlere de girdi. Kısa sürede gerçek doktorlar ile samimiyetini ilerleten Yılman, bazılarının evine misafir oldu, birlikte tatile gitti. Yılman, doktorlar ve hastalar ile çektirdiÄŸi resimleri Facebook adresinden de paylaÅŸtı. Bu fotoÄŸrafların altlarına yazdığı mesajlarla da kadrolu doktor imajını pekiÅŸtirdi.

OYUNU TUS BOZDU

Sahte doktorun oyunu TUS sınavının yapıldığı ekim ayında ortaya çıktı. Sınav sonucunda Göztepe EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanlığı Bölümü’nü kazanan üç ismin arasında Ali Haktan Yılman’ın adının yer almaması doktorları ÅŸüphelendirdi. Yılman, doktorların “Kazanan isimler arasında sen yoksun. Ne oldu?” sorusuna “HaydarpaÅŸa Numune Hastanesi’ni kazandım” yanıtını verdi. Ancak ikna olmayan “mesai arkadaÅŸları” yaptıkları araÅŸtırma sonunda Yılman’ın yalan söylediÄŸini anlayınca hemen sosyal medya adreslerinden Yılman ile fotoÄŸraflarını silerken, sahtedoktor da ortadan kayboldu. Yılman’ın SaÄŸlık Bakanlığı Personel Takip Sistemi’nde ve Türk Tabipler BirliÄŸi listesinde de ismi yer almıyor.

HASTANEDE PANÄ°K

KAÅžELERI kullanılan asistan doktorlar arasında panik yaÅŸanırken, hastane yönetimi çalışanlara “Bu konuyu daha fazla uzatmayın. Bu kiÅŸi pratisyen hekimmiÅŸ” uyarısında bulundu. Yılman’ın birçok klinik ve özel hastanede de nöbet tuttuÄŸu belirlendi.

TIBBÄ° ATIK MERKEZÄ°NDE ÇALIÅžTI

HABERTÜRK’ün edindiÄŸi bilgiye göre Yılman 2008’de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nü kazandı ancak, kayıt yaptırdığı halde devam etmedi. 2010 ve 2011’de iki ayrı tıbbi atık merkezinde çalıştı.

HAMÄ°LEYE SAKINCALI Ä°ÄžNE

BIR hastane personeli Yılman’la ilgili yaÅŸadığı olayı ÅŸöyle anlattı: “Asistan ve bazı uzman hekimlerin de bilgisi dahilinde kaÅŸelerini kullanıyordu. Bazı tedavi yöntemlerinden ÅŸüpheleniyorduk. Hamile bir hasta geldi. Åžikâyetlerini dinledikten sonra hamile olmasına raÄŸmen yapılmaması gereken iÄŸneleri yaptırdı. Hamile bir hastaya bu iÄŸneyi yaptırması bizi ÅŸaşırtmıştı.”

ABAGNALE DOKTORLUÄžU 11 AY YAPTI

DOKTOR, pilot ve savcı kılığında dolandırıcılık yapan Frank Abagnale Jr., 60’lı yıllarda ABD’nin en ünlü dolandırıcısı olarak kayda geçti. Pilot olarak defalarca yaptığı bir uçuÅŸ sonrası kimliÄŸi açığa çıkmış, New Orleans polisinden son anda kurtulmuÅŸtu. Georgia’da doktor olduÄŸunu söyleyen Abagnale, doktor olan komÅŸusunun teklifi üzerine çalıştığı hastanede “hatırı için” görev almıştı. Herhangi bir tıbbi müdahalede bulunmuyor, acil müdahaleleri diÄŸer hemÅŸire ve doktorlara devrediyordu. Abagnale, hastanede yaklaşık 11 ay çalıştı ve yeni doktor gelmesinin ardından kalpazanlık ve dolandırıcılığa devam etti. 26 ülkede 2.5 milyon dolar elde eden ve 8 farklı sahte kimlikle piyasaya sahte çek süren Abagnale, yıllar süren kovalamacanın ardından yakalandı ancak FBI ile çalışmayı kabul edince cezası kaldırıldı. Abagnale’in hikâyesi 2002’de Steven Spielberg’in “Sıkıysa Yakala” filmiyle beyazperdeye taşındı.

 

HABERTÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.