Sosyal Medya

Coğrafyamız

"Musul komplo sonucu IŞİD'in eline düştü"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maliki: "Musul bir komplo sonucu IŞİD'in eline düştü"



Irak CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Nuri el-Maliki, Musul kentinin "bir komplo sonucu" terör örgütü IŞİD'in eline geçtiÄŸini ve bu nedenle ordunun çatışmaya girmeden çekildiÄŸini söyledi.

Maliki, Dikar vilayetinin merkez kenti en-Nasıriyye'de basına yaptığı açıklamada, "Musul, bir komplo sonucu IŞİD'in eline düÅŸtü. Bu nedenle ordu birlikleri IŞİD militanlarıyla çatışmaya girmeden oradan çekildi çünkü kentin düÅŸmesi için daha öncesinden bazı siyasi taraflar arasında yapılan anlaÅŸma vardı" dedi.

Maliki, bahsettiÄŸi siyasi tarafların kimler olduÄŸuna dair bilgi vermedi. Irak CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı, "Ä°ÅŸte o siyasiler daha sonra orduyu mezhepçi, Åžii ve Safevi olarak nitelendirmeye kalkışanlardı. Hatta bunlardan bazılarının gözünde IŞİD'in Åžiiler ve Maliki ile savaÅŸmaya geldi" diye konuÅŸtu.

BaÄŸdat'ın dış siyasetindeki son açılımları ülkenin milli çıkarları doÄŸrultusunda olduÄŸu sürece "doÄŸal bir durum" olarak deÄŸerlendiren Maliki, "Bunlar Irak'ın daha önce uzak olduÄŸu bölgesel çevrelerine yönelik yeni siyaseti kapsamında yapılan açılımlardır" ifadesini kullandı.

TEVHÄ°D HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.