Sosyal Medya

Dünya

Müslüman öğrencilere destek

Almanya'da hükümetin de katkısıyla Müslüman öğrencileri desteklemeyi hedefleyen yeni eğitim programı hayata geçirildi.



Almanya'da Müslüman öÄŸrencileri desteklemek amacıyla kurulan 'Avicenna' adlı eÄŸitim programı ilk 65 bursiyerini belirledi. Alman EÄŸitim ve AraÅŸtırma Bakanlığına baÄŸlı burs programının amacı tüm disiplinlerde genç Müslüman öÄŸrencilere burs vererek eÄŸitimlerine katkı saÄŸlamak.

Avicenna'nın baÅŸkanlığını yürüten ilahiyat bilimci Prof. Dr. Bülent Uçar, “Tüm dini cemaatlerin Katoliklerin, Protestanların kendi burs programları vardı, kendi talebelerine burs imkanı sunuyorlardı. Müslümanlar için böyle bir burs imkanı yoktu. Dolayısıyla bu boÅŸluÄŸu doldurmak için gerekli çalışmaları yapmaya karar verdik. Bir yapı oluÅŸturduk” diye konuÅŸtu.

"Almanya tarihinde ilk kez 65 Müslüman genç, bu bursu kazandı ve önümüzdeki yıllarda sayının 500 kiÅŸiye kadar yükselmesi bekleniyor" diyen Uçar, bu sayede Müslüman akademisyenlerin önünü açmayı ve onlara çeÅŸitli projelerde yardım saÄŸlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

"RadikalleÅŸmenin önüne eÄŸitimle geçilebilir"

Avicenna programına mali destek saÄŸlayan Mercator Vakfı'nın sorumlusu Wolfgang Rohe de Almanya'daki Müslümanların gözardı edilmemesi gerektiÄŸini belirterek kültürel ve sosyal diyaloÄŸun öneminin altını çizdi.

EÄŸitim seviyesi ne kadar artarsa, radikalleÅŸmenin de o kadar azalacağını dile getiren Rohe, "Biz, eÄŸitim yoluyla yüksek öÄŸrenim olanaklarıyla ve göçmenlerin daha fazla akademik kariyer yapmasını saÄŸlayarak uyumda daha fazla yol kat etmeyi istiyoruz" diye konuÅŸtu.

Avicenna programından burs kazanan 28 yaşındaki Rumeysa Yıldız da pedagoji dalında doktora yaptığını belirterek Müslümanların pedagoji alanında varlık gösteremediklerini söyledi. Yıldız, Almanya'da genel eÄŸitim sistemine bu yönde bir artı saÄŸlamayı umduÄŸunu kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.