Sosyal Medya

Güncel

Edirne Valisi İsrail'e kızdı, sinagogu müzeye çevirdi

Edirne Valisi Dursun Şahin, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırı sonrası, şehirde restore edilen sinagogda tören yapılmasını yasakladı



Edirne Valisi Dursun Åžahin, Ä°srail’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediÄŸi baskına kızınca ÅŸehirde restore edilen sinagogun kullanımıyla ilgili kısıtlama kararı aldı.

Tarihi Edirne Büyük Sinagog, 2010 yılından bu yana 3 milyon 700 bin liraya restore ediliyor. Musevi Cemaati, restorasyonu bitmek üzere olan sinagogda ibadet ve düÄŸün töreni yapmak için valiliÄŸe baÅŸvurmuÅŸtu.

Engin Özmen’ın DHA’daki haberine göre, planlama da bu yönde yapılıyordu. Ancak Edirne Valisi Åžahin, bu planı askıya alıp sinagogun müze olarak kullanılmasına karar verdiklerini söyledi:

‘Büyük kinle söylüyorum’

“Mescid- i Aksa’nın içinde savaÅŸ rüzgarları estiren o eÅŸkıya kılıklı insanlar Müslümanları katlederken, biz de onların sinagoglarını yapıyoruz. Ä°çimde büyük bir kinle söylüyorum bunu. Biz de onların mezarlıkların etrafını temizliyor, projelerini kurula gönderiyoruz. Buradaki tadilatı sona gelen sinagog sadece müze olarak tescil edilecek. Ä°çinde bir sergileme vitrinleme yapılmayacak.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.