Sosyal Medya

Dünya

El Kaide'nin 2 önemli lideri öldürüldü

İdeolojisini 'batı merkezli ve sömürüye dayalı sistemin yıkılması gerekliğine' dayandırdığı bilinen ve 'Küresel Cihat' anlayışının kurucusu ve öncüsü olarak tanımlanan El Kaide'nin ABD tarafından en büyük tehdit olarak görüldüğü belirtiliyor.



El Kaide'nin Hind Yarımadasındaki oluÅŸumunu ifade eden ve Hind Yarımadasındaki El Kaide ismi ile tanınan oluÅŸumun önde gelen iki liderinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi kaydedildi.

Hind Yarımadası'ndaki El Kaide sözcülüÄŸü tarafından yapılan açıklamada liderlerin, ABD casus uçakları tarafından Afganistan Pakistan sınırında gerçekleÅŸtirilen son operasyonlarda öldürüldüÄŸü aktarıldı.

ÖldürüldüÄŸü aktarılan iki liderden birisi 11 Eylül eylemlerinin mimarlarından Halid Åžeyh Muhammed'e yakınlığıyla bilinirken diÄŸer lider ise örgütün propaganda sorumlularından bir doktor.

Hind Yarımadası'ndaki El Kaide sözcüsü Usame Mahmud tarafından yapılan açıklamada Ebu Halid ismiyle de bilinen Dr. Serbeland'ın iki oÄŸlu ve eniÅŸtesi Adil Abdulkuddus ile beraber öldürüldüÄŸü duyuruldu.

Usame Mahmud tarafından sosyal medya hesabından duyurulan olay için 'Afgan sınırındaki Amerikan saldırısı sonucu (öldürüldü)' ifadeleri kullanıldı.

Pakistan ordusunda görev yaparken 2000'li yılların başından bu yana aktif bir cihat yanlısı olarak tanınan Abdulkuddus, 11 Eylül mimarlarından Halid Åžeyh Muhammed'in yakalandığı Ravalpindi'de ev sahibi olmasıyla biliniyor. Abdulkuddus'un doktor olan babasının da Talibanla ve Usame Bin Ladin'le Sudan'da olduÄŸu yıllardan bu yana iliÅŸkili olduÄŸu biliniyor.

2003 yılında Pakistan Emniyet Güçleri tarafından gözaltına alınan Abdulkuddus 6 yıl hapis cezasına çarptırılarak 2009 yılına kadar hapsedilmiÅŸti.

Hind Yarımadası'ndaki El Kaide sözcüsü, Sebeland için 'mahir bir cerrah ve grubun strateji ideologlarından' tanımlamalarında bulunuyor.

Dr. Serbeland'ın Afganistan ve Pakistan'da El Kaide için bir çok faaliyette bulunduÄŸu biliniyor.

Ä°deolojisini 'batı merkezli ve sömürüye dayalı sistemin yıkılması gerekliÄŸine' dayandırdığı bilinen ve 'Küresel Cihat' anlayışının kurucusu ve öncüsü olarak tanımlanan El Kaide'nin ABD tarafından en büyük tehdit olarak görüldüÄŸü belirtiliyor.

Ä°NCANEWS

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.