Sosyal Medya

YaÅŸam

Meteoroloji'den kar uyarısı

Doğu Anadolu bölgesinde akşam saatlerinde kar yağışı, Akdeniz'de ise şiddetli fırtına bekleniyor.



Meteoroloji 12 Bölge MüdürlüÄŸünden yapılan yazılı açıklamada, Erzincan, Erzurum, AÄŸrı ve IÄŸdır ile IÄŸdır'ın güney kesimlerinde bu akÅŸam karla karışık yaÄŸmur beklendiÄŸi bildirildi.

Açıklamada, yağışların pazar gününün ilk saatlerine kadar bölge genelinde kar yağışı ÅŸeklinde devam edeceÄŸi kaydedildi.
Yetkililer, vatandaşları buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı.

AKDENÄ°Z'DE FIRTINA

Meteoroloji ayrıca Batı Akdeniz ve DoÄŸu Karadeniz'de fırtına, Orta ve DoÄŸu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış beklendiÄŸini açıkladı.

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸünden yapılan uyarıya göre, rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren DoÄŸu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden fırtına, doÄŸuda ise kuvvetli fırtına ÅŸeklinde esmesi öngörülüyor. Fırtınanın pazar günü akÅŸam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceÄŸi tahmin ediliyor.

Ayrıca, rüzgarın Batı Akdeniz'de, bu gece ve yarın sabah saatlerinde, kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına ÅŸeklinde esmesi, fırtınanın yarın öÄŸle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı baÅŸta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaÅŸların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

Öte yandan, yarın ilk saatlerden itibaren Samsun'un doÄŸusu, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Rize çevrelerinde yer yer ÅŸiddetli saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağış tahmin ediliyor. Rüzgarın da bölge genelinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına ÅŸeklinde esmesi beklendiÄŸinden, kuvvetli yağış ve rüzgarın oluÅŸturabileceÄŸi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.