Sosyal Medya

Güncel

Almanya: Esed'le ilgili tavrımız aynı

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in terör örgütü IŞİD'e karşı işbirliği çağrısına destek vermediklerini belirterek, "Esed'e karşı pozisyonumuz ve duruşumuz değişmedi" dedi.



 Berlin'deki Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında Chebli'ye, Esed'in IŞİD'e karşı iÅŸbirliÄŸi çaÄŸrısına Almanya'nın destek verip vermeyeceÄŸi soruldu.

"Hayır. Esed'e karşı pozisyonumuz ve duruÅŸumuz deÄŸiÅŸmedi" diyen Chebli, DışiÅŸleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in Suriye'ye askeri müdahalenin yanında, "siyasi çözüm" için de yeni adımlar atılması gerektiÄŸini ifade ettiÄŸini hatırlattı.

Chebli, bu baÄŸlamda Steinmeier'in BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Suriye'deki iç savaÅŸa siyasi çözüm bulunmasına yönelik çabalarını da övdüÄŸünü söyledi.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de Ukrayna'daki ayrılıkçıların finansal ve askeri olarak desteklendiÄŸini belirterek, "Rusya'nın askeri ve finansal desteÄŸi olmadan bölgedeki ÅŸiddetli ayrılıkçılık ÅŸu anki durumuna gelemezdi" ifadesini kullandı.






 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.