Sosyal Medya

Dünya

İşte Papa'nın Türkiye'yi ziyaret sebebi!

İstanbul'a Hristiyanlığı, milattan sonra 38-39 yıllarında Aziz Andreas getirmiştir. Aziz Andreas'ın isim günü hatırasına ayinin yapılacağı 30 Kasım tarihi, aynı zamanda patrikhanenin kuruluş günü olarak kabul edilir.



Fener Rum Patrikhanesi, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un ziyaretine hazırlanıyor.

Ä°stanbul'da bulunacağı 29-30 Kasım'da, Balat'taki patrikhanede cumartesi günü yapılacak akÅŸam ayininde hazır bulunacak Papa Franciscus, Fener Rum PatriÄŸi Bartholomeos'un davetiyle, 30 Kasım'da kutlanan Aziz Andreas Yortusu'na da katılacak.

Ziyaret öncesi patrikhanenin bahçesinde ve kilisede birtakım hazırlık ve düzenlemeler yapılıyor. Ziyaretçilerini ağırlamaya devam eden kilisenin dış kapıları boyanırken, içi ve bahçesi de temizleniyor.

Peder Dositheos AnaÄŸnostopulos, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patrikhanede her zaman yapılan temizlik ve bakım-onarım çalışmalarının Papa'nın ziyareti dolayısıyla hızlandırıldığını söyledi.

Ä°sa Mesih'in 12 havarilerinden Aziz Andreas'ın Ortodoks Kilisesi'nin kurucusu olarak kabul edildiÄŸini belirten AnaÄŸnostopulos, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Ä°stanbul'a Hristiyanlığı, milattan sonra 38-39 yıllarında Aziz Andreas getirmiÅŸtir. Aziz Andreas'ın isim günü hatırasına ayinin yapılacağı 30 Kasım tarihi, aynı zamanda patrikhanenin kuruluÅŸ günü olarak kabul edilir. Bu büyük bayram, her yıl kutlanır. Her yeni papa da baÅŸka bir kiliseye yapacağı ilk resmi ziyareti, her zaman Ä°stanbul'a yapar. Bu gelenek, 1967'den beri böyledir."

Peder AnaÄŸnostopulos, 30 Kasım'daki ayinden sonra Papa'nın Fener Rum Patrikhanesi'nde patrik ile görüÅŸme yapacağını, görüÅŸmenin ardından burada konuÅŸulan konuyla ilgili bir bildiri yayınlanacağını da sözlerine ekledi.

- Papa'nın İstanbul programı

Ziyaretinin ikinci günü sabahında Ankara'dan Ä°stanbul'a geçecek Papa Franciscus, burada ilk olarak Ayasofya Müzesi'ni ve Ä°stanbul Müftüsü Rahmi Yaran eÅŸliÄŸinde Sultanahmet Camisi'ni ziyaret edecek.

Papa Franciscus, ardından Harbiye'deki Saint Esprit Kilisesi'ne geçerek, buradaki ayine katılacak.

Ä°stanbul'daki ilk gününün akÅŸam saatlerinde Fener Rum Patrikhanesi'ndeki Aya Yorgi Patriklik Kilisesi'nde akÅŸam ayininde hazır bulunacak Papa Franciscus, daha sonra Patrik Bartholomeos ile özel bir görüÅŸme yapacak.

Türkiye gezisinin üçüncü ve son günü 30 Kasım'da ise Patrik Bartholomeos ile Aziz Andreas Yortusu'na katılacak Papa Franciscus, öÄŸleden sonra gezisini tamamlayarak Roma'ya dönecek.

Öte yandan, Ä°stiklal Caddesi'ndeki St. Antuan Katolik Kilisesi'nin giriÅŸine, üzerinde Papa Franciscus ve Patrik Bartholomeos'un fotoÄŸrafları ile Ä°ngilizce ve Türkçe "HoÅŸgeldiniz" yazılarının bulunduÄŸu pankart asıldı.(AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.