Sosyal Medya

Dünya

Gorbaçov'dan Batı'ya 'Rusya ile anlaş' çağrısı

SSCB'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, Kırım'ın Rusya'ya ait olduğunu söylerken, Batı'nın da Rusya ile Ukrayna krizi konusunda uzlaşmasının mümkün olduğu görüşünde



Son Sovyet Devlet BaÅŸkanı Michail Gorbaçov, Berlin'deki görüÅŸmelerinde batının Rusya'nın Kırım'ı iÅŸgalini kabullendiÄŸi kanaatine vardığını söyledi. Rusya'da yayınlanan 'Komsomolskaya Pravda' isimli gazeteye konuÅŸan Gorbaçov, kendisine yöneltilen, 'Batı, Kırım iÅŸgaline razı olur mu?' sorusuna verdiÄŸi cevapta, 'Evet, öyle olduÄŸuna inanıyorum. Batının buna razı olduÄŸunu düÅŸünüyorum.' dedi.

Gorbaçov, ÅŸu andaki gergin ortama raÄŸmen batı ile Rusya'nın anlaÅŸabileceÄŸini, bu baÅŸarılmazsa hem Rusya'nın hem de Avrupa'nın faydasına olmayacağını belirtti. Berlin'de Alman Federal BaÅŸbakan Angela Merkel'le yaptığı görüÅŸmede gerçeÄŸi korumaya çalıştığını ifade eden Gorbaçov, Kırım'ın hiçbir zaman Rusya'dan kopmadığı ve koparılamayacağının da bu gerçek olduÄŸunu kaydetti.

Kırım'ın Rusya tarafından iÅŸgali batılı ülkeler tarafından milletler hukukuna aykırı bulunuyor. Ukrayna hükümeti de Kırım'ın Ukrayna'nın bir parçası olduÄŸunu belirterek iÅŸgali kabul etmiyor. Rusya ise Mart ayında Kırım'da acil bir halk oylaması yaptırarak, çoÄŸunluÄŸun Rusya'ya baÄŸlı kalmak istediÄŸini öne sürdü. Ancak referandum hem batılı ülkeler, hem de Ukrayna tarafından tanınmadı.

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.