Sosyal Medya

Dünya

Abd: Türkiye Işid İle Mücadelede Önemli Rol Oynuyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Basınla İlişkiler Direktörü Jeff Rathke, Türkiye'nin, ABD'nin öncülük ettiği koalisyon güçlerinin IŞİD ile mücadelesinde önemli bir rol oynadığını söyledi.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Basınla Ä°liÅŸkiler Direktörü Jeff Rathke, baÅŸkent Washingtonda düzenlediÄŸi basın toplantısında, kendisine yöneltilen bir soru üzerine; Türkiyenin Suriyeli muhalif güçlerin eÄŸit-donat programına ev sahipliÄŸi, petrol kaçakçılığı ile mücadele, yabancı savaÅŸçıların geçiÅŸinin önlenmesi ve insani yardımlar konusundaki giriÅŸimlerinin, ABDnin öncülük ettiÄŸi koalisyon güçlerinin IŞİD ile mücadelesinde önemli bir rol oynadığını söyledi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸanın Irakta da uçuÅŸa yasak bölgenin oluÅŸturulması gerektiÄŸi yönündeki sözlerine iliÅŸkin deÄŸerlendirmesi sorulan Rathke, bu konuya iliÅŸkin bir söylenecek yeni bir ÅŸey olmadığını belirtti ve "Suriyede uçuÅŸa yasak bölge oluÅŸturulmasına yönelik ABDnin pozisyonun net ve ÅŸu anda bu yönde bir plan da yok" dedi. .


Amerikalı ve Türk yetkililer arasında IŞİD ile mücadele konusunda düzenli görüÅŸmelerin sürdüÄŸünü belirten Rathke, ABD BaÅŸkanı Barack Obamanın IŞİDle Küresel Mücadele Özel Temsilcisi emekli General John Allenın üst düzey Türk yetkililerle verimli görüÅŸmelerde bulunduÄŸunu söyledi.


Rathke, "IŞİDin güçsüzleÅŸtirilip yenilgiye uÄŸratılmasında, bizim ve ortaklarımzın daha fazla neler yapabileceÄŸi noktasında Türkiye ile görüÅŸmeleri sürdürüyoruz" dedi.

 


ABD BaÅŸkan Yardımcısı Joe Bidenın da 21-22 Kasım tarihlerinde Türkiyeyi ziyaret edeceÄŸine de deÄŸinen Rathke, Bidenin hem CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan hem de BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile görüÅŸeceÄŸini, görüÅŸmelerin, IŞİD ile mücadelede iki ülkenin iÅŸbirliÄŸine odaklanılmasının beklendiÄŸini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.