Sosyal Medya

Coğrafyamız

"İnsanların bilmediği şeyleri açıklayacağım"

Muhammed Mursi'nin, mahkeme heyetinden, "insanlar, savunma heyeti ve yargıçın bilmediği şeyleri" açıklamak için konuşma talebinde bulundu.



Hakim Åžaban eÅŸ-Åžami'nin baÅŸkanlığında Kahire'deki Polis Akademisi'nde görülen ve Mursi ile 35 kiÅŸinin "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın bugünkü duruÅŸmasında, mahkeme ve savunma heyeti ile konuÅŸmasında Mursi, "insanların, savunma heyetinin ve yargıcın bilmediÄŸi ÅŸeyleri" açıklamak için söz almak istedi.

Cam kafes içinden yüksek sesle heyete seslenen Mursi, "Mahkeme heyetine gereken tüm saygıyı gösteriyorum. Bana yöneltilen suçlamaları reddediyorum ve yargılanmayı da kabul etmiyorum" dedi.

Mursi, "Bana belirlenen sürede hakkım olan konuÅŸmayı yapmak istiyorum. Açıkçası, kendim için ne istediÄŸimi ben dile getirmek istiyorum" ifadesini kullandı.

KONUÅžTURMADILAR

"Sadece avukatının onayıyla izin veririm" diyen Mahkeme Başkanı Şabani ise avukatların talebi onaylamasına rağmen Mursi'nin konuşmasına izin vermedi.

Mahkeme heyeti daha sonra, iddianamenin okunmasının tamamlanması için duruÅŸmayı 26 Kasım'a erteledi.

Mursi ve 35 kiÅŸi hakkında, "devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve Ä°ran Devrim Muhafızları ile suç amaçlı iÅŸ birliÄŸi" yaptıkları iddiasıyla dava açılmıştı. Davadaki 36 sanıktan 22'si tutuklu, 14'ü ise gıyaben yargılanıyor.

Kaynak : AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.