Sosyal Medya

Güncel

1 yılda 9 idam

ABD'nin Missouri eyaletinde, 20 yıl önce hırsızlık için girdiği benzin istasyonunda bir kişiyi öldüren mahkûm, zehirli iğne ile idam edildi. Bu yıl eyalette idam edilenlerin sayısı 9'a yükseldi



Amerika BirleÅŸik Devletleri’nin (ABD) Kansas eyaletinde 20 yıl önce hırsızlık için girdiÄŸi benzin istasyonunda bir kiÅŸiyi üvey kızının gözleri önünde öldüren 56 yaşındaki Leon Taylor, ölümcül dozda ilaç enjekte edilerek idam edildi.

Missouri eyaletinin Bonne Terre kentindeki Eyalet Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Taylor, bu yıl Missouri’de idam edilen dokuzuncu mahkûm oldu.

Taylor ve iki üvey kardeÅŸi, 14 Nisan 1994'te soygun için Kansas'taki bir benzin istasyonuna girmiÅŸti.

Kasadaki 400 doları alan Taylor ve kardeÅŸleri, daha sonra istasyon görevlisi 53 yaşındaki Robert Newton'u 8 yaşındaki üvey kızının gözü önünde başından vurarak öldürmüÅŸtü.

Taylor, küçük kızı da öldürmeye çalışmış ancak silahı tutukluluk yapmıştı. Küçük kızı, babasının cesedinin bulunduÄŸu odaya kilitleyerek kaçan Taylor ve kardeÅŸleri, olaydan bir hafta sonra yakalanmıştı.

Taylor'ın avukatları, salı günü Missouri Valisi Jay Nixon'a bir dilekçe sunarak çocukken annesi tarafından alkol ve uyuÅŸturucuya alıştırılan ancak hapishanede kendini diÄŸer mahkûmların yardımına adayan müvekkillerinin cezasının ertelenmesini talep etmiÅŸti. Nixon, avukatların talebini geri çevirmiÅŸti.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.