Sosyal Medya

Güncel

Patlamamış varil bombası görüntülendi

Suriye'nin Hama kentinde rejimin attığı patlamamış bir varil bombası görüntülendi.



Suriye'de Esed güçlerinin, Hama kırsalına attığı patlamamış bir varil bombası görüntülendi.
Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) baÄŸlı Mühendisler Tugayı, düzeneÄŸini söktüÄŸü varil bombasındaki patlayıcıları daha sonra rejim karşıtı operasyonlarında kullanmak üzere izole etti.

Patlayıcı uzmanı Ebu Amr, yaklaşık 500 kilogram ağırlığında olan varil bombasının içinde parçalanabilir maddeler, demir çubuklar, hurda parçaları ve TNT benzeri patlayıcıların bulunduÄŸunu söyledi.

Suriye Ä°nsan Hakları Örgütü'nün daha önce yayımladığı raporuna göre, rejimin saldırılarda kullandığı varil bombaları sebebiyle 2014 yılına kadar ev, okul, cami ve kiliselerin de aralarında bulunduÄŸu en az 5 bin 630 bina yıkıldı ve tarihi yapılar tanınamaz hale geldi.

Rastgele atılan 3 bin 458'den fazla varil bombası sebebiyle 2012 yılı sonlarından 2014 Mayıs ayına kadar geçen süreçte 469'u çocuk, 5 bin 471 kiÅŸi hayatını kaybetti.

Raporda ayrıca ölenlerin yüzde 97'sinin sivil olduÄŸu belirtildi. 

Füze ve roketlere kıyasla maliyeti daha düÅŸük olduÄŸu için rejim tarafından tercih edilen ve muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelere atılan varil bombaları, ilk kez 2012 yılında kullanılmaya baÅŸlanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.