Sosyal Medya

Güncel

Barzani'den IŞİD karşıtı koalisyona silah sitemi

Mesut Barzani, uluslararası koalisyonun söz verdiği silahları alamadıklarını söyledi



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi BaÅŸkanı Mesut Barzani, ÅŸu ana kadar uluslararası koalisyondan talep ettikleri ağır silahları alamamaktan ÅŸikayetçi oldu ve IŞİD ile mücadele edebilmek için uluslararası koalisyondan daha fazla ağır silah istedi.

France24 televizyon kanalının sorularını cevaplayan Barzani, “Åžu ana kadar aldığımız destek, ihtiyacımız karşılayacak olan seviyede deÄŸil. Biz kaliteli ve önemli miktarda ağır silah sistemlerine ihtiyaç duyuyoruz. ÖrneÄŸin, zırhlı araç taşıyıcı ve helikoptere ihtiyacımız var. Bu tip silahları ÅŸu ana kadar  alamadık’’ diye konuÅŸtu.

Kobani’deki çatışmalarla ilgili soru üzerine Barzani, IŞİD’in bu bölgede zayıfladığını ancak tamamen hareket kabiliyetini kaybetmediÄŸini söyledi.

IŞİD’i Saddam Hüseyin’den daha tehlikeli gördüklerini ifade eden Barzani, IŞİD’in kendi yandaÅŸlarına bile gaddarlık yapabildiÄŸini savundu.

Barzani, ‘’Bu yeni bir savaÅŸ, yeni bir taktik, yeni bir ideolojik savaÅŸ. IŞİD, barbar ve gaddar bir terör örgütü, bunlar bizim savaÅŸtığımız Saddam rejiminden bile daha gaddar” dedi.

Bölgenin geleceÄŸi ile ilgili soru üzerine ise Barzani, Kürtlerin kendi geleceÄŸi ile ilgili kararı baÅŸkaları deÄŸil yine kendilerinin vereceÄŸini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.