Sosyal Medya

Güncel

Adliyedeki baro odasında 'böcek' bulundu

Ankara Adliyesi'nde Baro Yönetim Kurulu odasında dinleme cihazı bulundu. Baro yönetimi suç duyurusu yaptı.



Ankara Barosu, Ankara Adliyesi'nin 5. katındaki Baro Yönetim Kurulu odasında bulunan dinleme cihazıyla ilgili Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Barodan yapılan yazılı açıklamada, 10 Kasım'da Ankara Adliyesi'nin baro yönetimi ve kaleminin yer aldığı 5. katında yapılan aramada, Baro Yönetim Kurulu odasında dinleme cihazı bulunduÄŸu ve tutanak tutulduÄŸunu kaydedildi. 

Açıklamada, ÅŸunlar belirtildi:

"Avukatlık Kanunu'nun 76. maddesine göre hukukun üstünlüÄŸünü ve insan haklarını savunmak ve korumakla ve 95. maddesiyle hukukun üstünlüÄŸünü ve insan haklarını savunmak, korumak ve bu kavramlara iÅŸlerlik kazandırmakla görevli olan Ankara Barosu BaÅŸkanlığının maruz kaldığı bu olay, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 132, 133, 134 ve 135. maddeleri ile Anayasa'nın 20 ve 22. maddelerinde koruma altına alınan 'özel yaÅŸama saygı, kiÅŸilik haklarının korunması ve haberleÅŸme özgürlüÄŸüne' aykırıdır.

Ulusal ve uluslararası hukuka aykırı bir eylem olan 'böcek ile dinleme' olayının sorumlularının tespit edilerek, haklarında adli ve idari iÅŸlemlerin baÅŸlatılması için Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuÅŸ olup süreç sonuna kadar takip edilecektir."

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.