Sosyal Medya

Ekonomi

Üniversitede yolsuzluk operasyonu: 68 gözaltı!

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen yolsuzluk operasyonunda 68 kişi gözaltına alındı.



Mardin Artuklu Üniversitesi'nde ihalelerle ilgili düzenlenen yolsuzluk operasyonunda aralarında YaÅŸayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Kadri Yıldırım, Genel Sekreter Süleyman Bayburt, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Gül, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekano Prof.Dr. Zekiye Sarıkartal'ında aralarında bulunduÄŸu 68 kiÅŸi gözaltına alındı.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde yapılan ihalelere fesat karıştırıldığı gerekçesiyle Mardin Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın yürüttüÄŸü soruÅŸturma kapsamında, Mardin Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Åžube MüdürlüÄŸü ile Mali Polis ekipleri bu sabah saatlerinde Mardin merkezli 7 ilde eÅŸ zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda polis, Rektör Prof.Dr. Serdar Bedii Omay'ın da odası baÅŸta olmak üzere rektör yardımcıları ve dekanların odalarında da aramalar yaparak, çok sayıda bilgisayar harddiskleri, evraklar ve dosyalara el koydu.

Operasyonlarda YÖK TeftiÅŸ Kurulu'nda olduÄŸu belirtilen müfettiÅŸ S.E., Artuklu Üniversitesi YaÅŸayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Kadri Yıldırım, Genel Sekreter Süleyman Bayburt, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Gül, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zekiye Sarıkartal, Rektör Omay'ın ÅŸoförü, koruması, ihalelere giren iÅŸadamlarının da bulunduÄŸu 68 kiÅŸi gözaltına alındı.

Artuklu Üniversitesi'nde geçen Temmuz ayında üniversitede yapılan ihalelerde, 'Haksız kazanç saÄŸlamak, ihaleye fesat karıştırmak, gizleme veya deÄŸiÅŸtirme, görevi kötüye kullanma' gerekçesiyle Mardin Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından baÅŸlatılan soruÅŸturma neticesinde operasyon yapılmıştı. SoruÅŸturma kapsamında polis, üniversitenin YeniÅŸehir yerleÅŸkesindeki rektörlük binasında arama yapmış, Mali Ä°ÅŸler Daire BaÅŸkanlığı, Strateji Daire BaÅŸkanlığı'nın da aralarında bulunduÄŸu birimlerde yapılan aramalarda çok sayıda evrak, cd, bilgisayarlara el konulmuÅŸtu. Bu sabah yapılan operasyonun bunun devamı olduÄŸu ileri sürüldü.

Bu arada YÖK'ten alınan izinle devam eden soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınacak ÅŸüphelilerin sayısının artabileceÄŸi belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.