Sosyal Medya

YaÅŸam

Kadıköy-Yenikapı arası 3 dakika!

Hava taksi ile Kadıköy-Yenikapı 3, Üsküdar-Şişli 4, Kadıköy-Sütlüce arası 6 dakika olacak. Heliportlar 2015 yılında 3 yeni noktada daha açılacak.



Ä°SPARK tarafından ilk olarak Kısıklı ve Kadıköy'de hayata geçirilen helikopter pistleri "heliportlar", 2015 yılında Sütlüce, ÅžiÅŸli ve Yenikapı olmak üzere 3 yeni noktada daha açılacak.
Heliport Projesi, Ä°stanbul trafiÄŸine havadan çözüm sunuyor. TrafiÄŸin yoÄŸun olduÄŸu ana arterlerde helikopterlerin iniÅŸ ve kalkışları için alternatif bir çözüm olarak kullanılan heliport, yalnızca ulaşımda deÄŸil pek çok farklı alanda Ä°stanbul için önemli deÄŸerler üretiyor.
Kadıköy ve Üsküdar Kısıklı'da, içlerinde yolcu bekleme salonlarının da bulunduÄŸu modern pistlerle hizmet veren Ä°SPARK, hava ulaşımını daha etkin ÅŸekilde kullanmak adına Sütlüce, ÅžiÅŸli ve Yenikapı pistleri için kolları sıvadı. Ä°mar plan tadilatları devam eden noktaların 2015 yılında hizmete açılması hedefleniyor.
Kadıköy Heliportu'na 1000'e yakın iniÅŸ gerçekleÅŸti
Ä°SPARK tarafından hizmete alınan Kadıköy Heliportu trafiÄŸin izlenmesinden hasta ve organ nakillerine, yerli ve yabancı turistlerin hava turlarından ÅŸehirlerarası yolcu ulaşımına kadar farklı alanlarda kullanılıyor.
Anadolu Yakası'nın hava trafiÄŸi için önemli bir transfer noktası haline gelen Kadıköy Heliportu'na her geçen gün artan bir talep bulunuyor. Yaklaşık 3 yıllık süreç içinde Kadıköy Heliportu'na ticari saÄŸlık ve ÅŸehir turlarını da kapsayan 1000'e yakın iniÅŸ gerçekleÅŸti.
Günümüzde ÅŸehiriçi ve ÅŸehirlerarası helikopter yolculuÄŸunun giderek artması üzerine harekete geçen Ä°SPARK, yeni pistlerin de açılması ile hava taksi ve ÅŸehir içi uçuÅŸlar planlıyor. Hava taksi ile Kadıköy-Yenikapı 3, Üsküdar-ÅžiÅŸli 4, Kadıköy-Sütlüce arası 6 dakika olacak.
  "Hava ulaşımını rahatlatmayı ve geniÅŸletmeyi planlıyoruz"
Ä°stanbul'da hava ulaşımını bir alternatif haline getirmeyi planladıklarını belirten Ä°SPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, ÅŸunları kaydetti:
"Ä°stanbul'da bulunan Heliport sayısını kısa sürede artırarak hava ulaşımını rahatlatmayı vegeniÅŸletmeyi planlıyoruz. Konu ile ilgili çalışmalarımız ve sektör temsilcileri ile görüÅŸmelerimizhız kesmeden devam ediyor. Ä°BB ile koordineli çalışarak ÅŸehir turları, kültür turları, saÄŸlık, ambulans hizmetleri ve eÄŸitim uçuÅŸlarının yapılmasına katkı saÄŸlayan heliportları kent genelinde daha etkin hale getireceÄŸiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.