Sosyal Medya

Güncel

IŞİD sınır kapısına yöneldi, ABD bombaladı

Kobani'de Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yönelik bir hamle daha yapan IŞİD, bu sabah ABD'nin borbardımanıyla karşılaştı



Kobani'nin yarısından fazlasını elinde bulundurduÄŸu belirtilen IŞİD'in en büyük hedeflerinden biri ilçenin dışarıyla tek baÄŸlantı noktası olan MürÅŸitpınar Sınır Kapısı. Örgüt bugün sabaha doÄŸru bir kez daha sınır kapısında yöneldi. Ancak ABD savaÅŸ uçakları örgütün bu hamlesine karşı anında saldırıya geçti.

Kobani kentinde IŞİD ile Kürt güçleri arasında devam eden çatışmalar, bu sabah saatlerinde yeniden ÅŸiddetlendi.

ABD öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerine ait savaÅŸ uçakları bu sabah saat 04:00 sıralarında Kobani’deki IŞİD mevzilerini hedef aldı.
 
MürÅŸitpınar Sınır Kapısı’na doÄŸru ilerleyen IŞİD örgütü bombardımandan sonra durdu.

Örgüt ile PYD güçleri arasındaki çatışmalarda ise bazı YPG'lilerin öldüÄŸü belirtiliyor.

PYD MUHALÄ°FÄ° KÜRTLER SINIRDA BEKLÄ°YOR

Bu arada Åžanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Kobani'ye geçmek için, sınırda bekleyen eÄŸitimli 200 ENKS mesubu hala YPG'nin ikna edilmesini bekliyor.

Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) yöneticisi Mustafa Hanifi, Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG), Kobani'den zorla çıkarılan Kürtlerin oluÅŸturduÄŸu silahlı ENKS güçlerinin kendi adıyla savaÅŸmasına izin vermediÄŸini açıkladı. 

ENKS üyelerinin ÅŸu an sınır noktalarında beklediÄŸini belirten Hanifi, "Dün ENKS Meclisi olarak toplantı yaptık, YPG’yle geçen günlerde yaptığımız görüÅŸmelere iliÅŸkin. 4 gün önce YPG ile görüÅŸmüÅŸtük 3 kiÅŸilik ENKS heyeti olarak. O görüÅŸmede YPG’ye Kobani’ye gelip savaÅŸmak istediÄŸimizi ve yüzlerce savaÅŸçımızın olduÄŸunu ve savaÅŸmaya hazır olduÄŸunu söyledik. YPG yetkilileri de, ENKS üyelerine, YPG altında ve YPG üniformalarıyla savaÅŸa izin vereceÄŸini dile getirdi. ENKS olarak savaÅŸmamıza izin vermeyeceklerini ifade ettiler" dedi.

PYD BASKISINDAN KAÇMIÅžLARDI

PYD'nin Kobani'de kontrolü ele almasından sonra burada kendisine muhalif olan Kürtler'e baskı uygularak kaçmalarına neden olmuÅŸtu. Kobani'yi terk eden Kürt gruplar Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne sığınmış, burada askeri eÄŸitim almışlardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.