Sosyal Medya

Güncel

'Müslümanların çatışması isteniyor'

Latin Amerika Müslüman Dini Liderler Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müslümanların birbiriyle çatışması ve en çok da inançlarından uzaklaşması için oyunlar devreye sokuluyor" dedi.



 

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ä°stanbul'daki 1. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi kapanış toplantısında konuÅŸtu. BirleÅŸmiÅŸ Milletler'i ve Batı devletlerini eleÅŸtiren ErdoÄŸan, Müslümanların inançlarından uzaklaÅŸması için oyunların devreye sokulduÄŸunu söyledi.

ABD'nin IŞİD'in Kobani'ye saldırmasına çok önem verdiÄŸini belirten ErdoÄŸan, "Amerika nedense Kobani’ye çok özen gösterdi. Stratejikse benim için stratejik. Dedim niçin sizin için bu kadar stratejik? Fransa BaÅŸbakanı’na sordum, ‘Halep mi Kobani mi?’ diye; ‘Tabii ki Halep’ dedi. Üst akıl baÅŸka hesaplar içinde. Sinsice planlar yapılıyor. Kobani için dünyayı ayaÄŸa kaldıranların Halep için ses çıkarmadığını görüyoruz. Söz konusu Müslümanlar olunca Batı deÄŸerleri ortadan kalkıyor" dedi.

'Terörist Esed gidince halkın iradesi gelecek'

ErdoÄŸan, BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in reforme edilmesi gerektiÄŸini yine belirtti: 

"BirleÅŸmiÅŸ Milletler'deki beÅŸ daimi ülke içerisinde bir Müslüman ülke dahi yok. 3 kıta var. Onun dışındaki kıtalardan da temsilci yok. Karar alamazsınız, alırsanız da uygulayamazsınız. Ä°srail’le ilgili kararlar uygulanabiliyor mu? Bizde böyle bir anlayış yok da, ÅŸu anda Mescid-i Aksa’ya yapılan kiliselere karşı yapılsa dünya ne yapar? Biz bunlara asla müsaade etmeyiz. Çünkü bizim dinimizde böyle bir saldırıya yer yoktur da onun için. Mısır’da darbeci zatı eleÅŸtirdiler mi? Ä°nsanlar toplu halde katledilirken dünya seyretti. Diyorlar ki Esed gidince yerine kim gelecek? Terörist Esed gidince onun yerine halkın iradesi gelecektir."

'Sekülerlik ayrımı yapıyorlar'

Örgütler arasında sekülerlik ayrımı yapıldığını söyleyen ErdoÄŸan, "Terör örgütleri arasında bile sekülerlik ayrımı baÅŸladı. Seküler olmadığını iddia ediyorsa ona karşı tepki ortaya koyuyorlar. Petrolü olan ülkeye demokrasi götürülebilir. Petrolü olmayan ülkeyi kale almıyorlar. Onların bir tuzağı varsa, Allah’ın da bir tuzağı vardır. Biz iyi olmak istersek, Allah bütün kapıları açacak, bütün yolları aydınlatacaktır" dedi.

ErdoÄŸan, Müslüman ülkelerin Ä°slam adı altında kendi ülkelerinin siyasi projelerini yaygınlaÅŸtırmaya çalıştığını söyledi. "Acaba Müslüman zenginler zekâtlarını tam hakkıyla verebiliyor mu? Petrolün zekâtı veriliyor mu? Kimse buna evet diyemez. Sadece bu veriliyor olsa, Ä°slam dünyasının yoksulluÄŸunu konuÅŸmak gibi bir sorun olmaz. Ama silahlara gidiyor mu diye sorduÄŸunuz zaman, silahlara gidiyor. Ä°nsanları camilerde, türbelerde katledenler Müslüman olduklarını ne hakla iddia ederler?" ifadelerini kullandı.

CumhurbaÅŸkanı, isim vermeden IŞİD'i ve Gülen Cemaati'ni de eleÅŸtirdi:

"Barışın dinini kendi kirli terör örgütlerine isim olarak verenlerin Ä°slam’ın hizmetinde olduklarını kim söyleyebilir? BaÅŸka ülkelerin çıkarları adına hareket edenlerin Ä°slam’a hürmet içinde olduÄŸunu, hizmet gönüllüsü olduÄŸunu kim iddia edebilir?"

"Amerika'yı Müslümanlar keÅŸfetti"

ErdoÄŸan, Latin Amerikalı din alimlerine hitap ederken, Müslümanların Amerika kıtasını Kristof Kolomb'dan önce keÅŸfettiÄŸini söyledi. "Amerika’yı Kristof Kolomb deÄŸil 1178’de Müslüman deniz adamları keÅŸfetti. Hatta Kolomb anılarında Amerika kıtasında dağın tepesinde gördüÄŸü bir camiden bahseder. Ben ÅŸimdi Kübalı kardeÅŸlerimle konuÅŸurum. Kolomb’un bahsettiÄŸi Küba’daki o dağın tepesine bir cami yakışır. Yeter ki izin versinler, olur desinler" dedi.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.