Sosyal Medya

Güncel

Türkiye için güreşti Müslüman oldu

Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nda madalya kazanan ilk Türk kadın güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, "Güreşi seven ulus için güreşmeye karar verdim. Türk vatandaşlığına geçmekle yetinmedim, kendime yakın ve samimi bulduğum Müslümanlığı da seçtim" dedi.



Özbekistan'da düzenlenen Dünya GüreÅŸ Åžampiyonası'nda bronz madalya kazanan Rus asıllı Türk sporcu YeÅŸilırmak, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi yayın organı Gençlik ve Spor Dergisi'ne verdiÄŸi röportajda, 2011 yılında Türk vatandaÅŸlığına geçtiÄŸini hatırlatarak ÅŸu ifadeleri kullandı:

"GüreÅŸi seven ulus için güreÅŸmeye karar verdim. Türk vatandaÅŸlığına geçmekle yetinmedim, kendime yakın ve samimi bulduÄŸum Müslümanlığı da seçtim. Benim Ä°slamiyet'e geçiÅŸim biraz ilginç bir hikayeye dayanıyor. Moskova'da bir Ä°slamiyet okulunu ziyaret etmiÅŸtim. O okulda misafir olarak girdiÄŸim bir derste Ä°slamiyet hakkında birçok bilgi edindim. Bana mantıklı ve samimi geldi. Kendime yakın hissettim. Daha sonra ise din deÄŸiÅŸtirerek Müslüman oldum."

  "Hedefim Türkiye'ye bir ilk daha yaÅŸatmak"

Yeni hedefini Brezilya'da 2016 yılında düzenlenecek Yaz Olimpiyat Oyunları olduÄŸunu vurgulayan YeÅŸilırmak, ÅŸunları kaydetti:

"Benim yeni sevgili ülkem Türkiye için Avrupa ve Dünya Åžampiyonası'nda bronz madalya kazandım. 2012 yılında gerçekleÅŸen Londra Olimpiyatları'na katılmak hayatımdaki en harika tecrübeydi. En büyük hedefim olimpiyatlarda madalya alan ilk Türk kadın güreÅŸçi olmak. Ülkeme ve kendime bir ilk daha yaÅŸatmak, tarihe geçmek istiyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.