Sosyal Medya

Dünya

'Erdoğan'la Türkiye'nin geleceği parlak'

Sayeeda Hussain Warsi açıklama yaptı.



Ä°ngiliz hükümetinin Gazze politikasından dolayı geçen AÄŸustos ayında devlet bakanlığı görevinden istifa eden Sayeeda Hussain Warsi, yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD'e deÄŸindi. Bunun, dünyayı ilgilendiren bir sorun olduÄŸunu ifade eden Warsi, "Çözümünü tek bir ülkeden beklemek doÄŸru deÄŸil. Bu sorunu çözme sorumluluÄŸunun Türkiye'ye yüklenmesini doÄŸru bulmuyorum. Çözüm sadece askeri güç deÄŸil, pek çok farklı düzeyde yapılması gerekenler var. IŞİD hepimizin sorunu ve hepimizin ortak çabasıyla çözülmeli. Çözüm, uluslararası çaba gerektiriyor" diye konuÅŸtu.

IŞİD'i ortaya çıkaran koÅŸullara da dikkat çeken Warsi, Irak'a müdahale eden ABD ve Ä°ngiltere’nin bu konuda sorumluluÄŸu blunduÄŸunu savundu.

"TARÄ°HÄ°N YANLIÅž TARAFINDA KALMAK Ä°STEMEDÄ°M"

Warsi, kendisini bakanlıktan istifaya sevkeden süreçle ilgili olarak da ÅŸu deÄŸerlendirmeyi yaptı:

"Politika hayatında, bütünüyle kabul edemeyeceÄŸiniz bazı kararlara katılmak zorunda kalırsınız. GeniÅŸ bir hükümetin parçası olduÄŸunuzun ÅŸuuru içinde o yolu izlemek zorunda olduÄŸunuzu bilirsiniz. Ama bazı kararlar o kadar yanlıştır ki yüreÄŸinizde onun yanlışlığını hisseder, onun parçası olamayacağınızı anlarsınız. Batı'nın OrtadoÄŸu barış sürecine yönelik Filistin’i tanımayı reddeden, yeni yerleÅŸimlere göz yuman, Filistinlilerin adalet için Uluslararası Ceza Mahkemesine baÅŸvurmasına izin vermeyen politkaları, zamanla görülecek ki tarihin yanlış tarafında duruyor. Ben tarihin yanlış tarafında kalmak istemedim, o nedenle istifa ettim."

"ERDOÄžAN BANA ÇOK DESTEK OLDU"

Türkiye'ye gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaretle ilgili de konuÅŸan Warsi, bunun istifasından sonra çıktığı ilk yurt dışı gezisi olduÄŸunu söyledi. Eski bakan Warsi, "Ä°lk yurt dışı gezimde Türkiye'ye gelmeyi tercih ettim. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan istifamdan sonraki zor günlerde bana çok destek oldu. ErdoÄŸan ile geniÅŸ ve birçok konuyu kapsayan sohbet olanağı buldum. ErdoÄŸan'la Türkiye’nin geleceÄŸi parlak" dedi.

Ekim ayında güvenlik gerekçesiyle ertelenen Filistin gezisini de Aralık ayında gerçekleÅŸtirmeyi ümit ettiÄŸini belirten Warsi, "Sadece Batı Åžeria'ya deÄŸil, Gazze'ye de gitmek istiyorum. Ä°nÅŸaalah bu yıl bitmeden bu ziyareti gerçekleÅŸtireceÄŸim" diye konuÅŸtu.

Sayeeda Hussain Warsi, bakanlık yıllarındaki deneyimlerini kitaplaÅŸtırmayı düÅŸünüp düÅŸünmediÄŸi yönündeki soruya da "Öyle bir kitap yazsam okur muydunuz? EÄŸer okuyucusu varsa, o kitabı yazacağım" yanıtını verdi.

"POLÄ°TÄ°KACILAR SAHÄ°CÄ° OLMALI"

Politikaya karşı toplumda genel bir güvensizlik olduÄŸunu anlatan Warsi,"Ä°nsanlar politikacıları sevmiyor çünkü onların söyledikleri ile yaptıklarının birbirini tutmadığını düÅŸünüyor" deÄŸerlendirmesini yaptı.

"Bence poltikacılar sahici olmalı" ifadesini kullanan Warsi, "Onlardan ister hoÅŸlanın, ister hoÅŸlanmayın; kim oldukları bilinebildiÄŸi, gösterdikleri yüzün onların gerçek yüzü olduÄŸuna inanılabildiÄŸi zaman, poltikaya güven de yeniden inÅŸaedilebilir"görüÅŸünü dile getirdi.

"AB EN BÜROKRATÄ°K, EN VERÄ°MSÄ°Z ÖRGÜT"

Türkiye Avrupa BirliÄŸi'ne (AB) üye olmaya çalışırken, Ä°ngiltere'de kendisinin de üyesi olduÄŸu Muhafazakar Parti'nin AB'den ayrılmayı savunmasını nasıl deÄŸerlendirdiÄŸi sorusu üzerine Warsi, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Ä°ngiltere Avrupa BirliÄŸi'ne üye olduÄŸunda örgüt Avrupa Ekonomik TopluluÄŸu'ydu. Avrupa BirliÄŸi'nin bugün aslında serbest ticareti desteklemediÄŸine inanıyoruz. AB en bürokratik, en verimsiz örgüt. Ticareti teÅŸvik etme iddiasında ama pek çok düzeyde aslında engelliyor. AB bürokrasisi yeni istihdam yaratılmasının, ülkelerin büyümesinin önünde engel. Bizim söylediÄŸimiz ÅŸu: Bu AB'nin parçası olmak istemiyoruz, daha iyi bir AB'nin parçası olmak istiyoruz. Neredeyse her ülkenin kendi bütçesiyle ilgili sorunlarla uÄŸraÅŸtığı bir zamanda AB’nin bu kadar etkisiz, verimsiz olması kabul edilemez. AB ÅŸüphesiz daha verimli, daha iyi bir örgüt olabilir."

Pakistan kökenli Ä°ngiliz siyasetçi Sayeeda Warsi, 5 AÄŸustos’ta, bakanlık yaptığı hükümetin Ä°srail'i açık bir dille kınamamasını protesto ederek bakanlık görevinden istifa etmiÅŸti. Ä°ngiltere'nin ilk Müslüman Kadın bakanı olan Warsi, kendisi için dönüm noktasının Ä°srail saldırısında sahilde futbol oynayan Filistinli çocukların öldürülmesi olduÄŸunu açıklamıştı. Warsi, halen bir dönem eÅŸ baÅŸkanlığını da yaptığı Muhafazakar Parti'nin ve Lordlar Kamarası'nın üyesi.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.