Sosyal Medya

Coğrafyamız

'IŞİD ve El Kaide ortak hareket kararı aldı'

IŞİD ve Suriye’de El Kaide’ye bağlı faaliyet gösteren El Nusra’nın üst düzey yöneticileri gizlice görüşerek ortak hareket kararı aldı.f



IŞİD ve Suriye’de El Kaide’ye baÄŸlı faaliyet gösteren El Nusra’nın üst düzey yöneticileri gizlice görüÅŸerek ortak hareket kararı aldı.

Associated Press’in özel haberine göre IŞİD’in ve Suriye’deki El Kaide baÄŸlantılı El Nusra örgütü 2 Kasım’da gizli bir görüÅŸmede bir araya geldi. 

Suriye’nin kuzeyinde gerçekleÅŸtirildiÄŸi açıklanan gizli görüÅŸmede örgütler birlikte hareket etme ve güçlerini birleÅŸtirme kararı aldı. Bu geliÅŸmeyle birlikte ABD’nin Suriye’deki ılımlı örgütleri silahlandırarak kendi yanında savaÅŸtırma planı da büyük bir darbe yemiÅŸ oldu. 

AP’ye konuÅŸan ÖSO komutanlarının, can güvenlikleri nedeniyle ve kendi istekleriyle isimlerinin gizlendiÄŸi belirtildi. Komutanların ifadelerine göre toplam 7 üst düzey örgüt lideri Halep yakınlarındaki Atareb kasabasında bir araya geldi. Gece yarısı baÅŸlayan ve yaklaşık 4 saat süren görüÅŸmeden ittifak kararı çıktı.

ÖSO komutanlarına göre bir diÄŸer görüÅŸme ise ÖSO’nun güçlü olduÄŸu bir bölgede üçüncü bir parti tarafından ayarlandı. ÖSO casuslarına göre bu görüÅŸmeden de IŞİD-El Nusra ittifakı çıktı.

Gizli görüÅŸmenin IŞİD’in 3 aydır ele geçirmeye çalıştığı Kobanê’de güç kaybetmeye baÅŸladığı bir zamanda yapılması, ABD ve koalisyonun düzenlediÄŸi saldırıların örgütü zayıflattığı yönündeki iddiaları güçlendirdi. 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.