Sosyal Medya

Güncel

Emine Ãœlker Tarhan Anadolu Partisi'ni kurdu

CHP'den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Anadolu Partisi isminde bir parti kurmak için bugün resmi başvuru yaptı



Ankara Bağımsız Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Anadolu Partisinin kuruluÅŸ dilekçesini, Ä°çiÅŸleri Bakanlığına sundu.

Tarhan, Bakanlıktan ayrılırken yaptığı açıklamada, "Biz az önce Anadolu Partisi'ni kurduk. Mutluyuz, umutluyuz" ifadesini kullandı.

Türkiye'de bir umutsuzluÄŸun hakim olduÄŸunu savunan Tarhan, "Bu umutsuzluÄŸun aşılması gerekiyor. Ben umudun da Anadolu'da olduÄŸuna inanıyorum. O yüzden Anadolu Partisini kurduk" diye konuÅŸtu.

Emine Ülker Tarhan, ÅŸunları kaydetti: Belki 'neden' diye biraz açmak gerekir. Neden Anadolu Partisi? Çünkü Anadolu, bir milletin doÄŸuÅŸ ve varoluÅŸ hikayesi. Çünkü Anadolu, kültürlerin kaynaÅŸtığı, ebedi yurdumuz. Çünkü Anadolu, zulme karşı, iÅŸgale karşı direniÅŸin kalesi. Çünkü Anadolu, tertemiz insanların ülkesi. Biz odağına insanı koyduk, Türkiye'yi ayaÄŸa kaldırmak için Anadolu Partisini kurduk. 'UÄŸurlu olsun' diyorum. 'Önemli olsun' diyorum. Adı gibi 'kadim olsun' diyorum, Anadolu Partisi. ANA Parti, ülkemize ve ulusumuza, milletimize hayırlı, uÄŸurlu olsun.

"CHP'den ya da baÅŸka bir partiden katılımın olup olmayacağı" sorusu üzerine Tarhan, "BaÅŸka partilerle ilgili bir yorum yapmak istemiyorum. Ama Türkiye'nin her yerinden, her kesimden insan olaÄŸanüstü bir ilgi gösteriyor. Ben sizin ilginize de çok teÅŸekkür ediyorum" diye cevap verdi.

Tarhan, partinin kurucuları ve amblemi gibi konularda daha sonra ayrıntılı açıklama yapacağını sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.