Sosyal Medya

Güncel

Mecliste PKK paçavrasını açtılar!

Alman parlamenterler Meclis'te terör örgütü PKK'yı sembolize eden paçavrayı açarak ülkelerindeki PKK yasağını protesto etti.



Kobani ile dayanışma gösterisi sırasındaterör örgütü PKK’nın paçavrasını açtığı gerekçesiyle dokunulmazlığı kaldırılan Alman parlamenter Nicole Gohlke'yi destek vermek amacıyla Sol Parti üyesi 10 parlamenter Federal Meclis'te PKK paçavrası açtı. Parlamenterler 21. yılını dolduran PKK yasağının kalkmasını talep etti.

PKK PAÇAVRASINA ÖZGÜRLÜK KILIFI!

18 Ekim 2014 günü Münih'te IŞİD saldırısı altında bulunan Kobani ile dayanışma gösterisine katılan Federal Meclis üyesi Nicole Gohlke terör örgütüPKK'yı sembolize eden bir paçavra açarak Almanya'da 1993 yılından itibaren yürürlekte olan PKK yasağının kalkmasını istemiÅŸti. Gohlke gösterisi sırasında"Bu bayrak altında özgürlük, demokrasi ve insan hakları mücadelesi verildi"ÅŸeklinde konuÅŸmuÅŸtu.


MECLÄ°S'TE PKK PAÇAVRASI AÇTILAR

Olayın üzerinden bir ay geçmeden geçtiÄŸimiz Federal Meclis'in Dokunulmazlık Komisyonu Sol Parti milletvekili Gohlke'nin dokunulmazlığının kaldırılmasına karar vermiÅŸti. Kararı protesto etmek ve Gohlke ile dayanışma amacıyla Sol Partili 10 parlamenter Federal Meclis'te PKK paçavrası açtı.

PKK paçavrasının önünde duran parlamenterlerin isimleri ÅŸöyle; Diether Dehm, Karin Binder, Sabine Leidig, Pia Zimmermann, Hubertus Zdebel, Wolfgang Gehrcke, Alexander Ulrich, Andrej Hunko, Kathrin Vogler ve Ulla Jelpke.

64 parlamenter ile Federal Meclis'te ana muhalefet partisi olan Sol Parti'nin logusu önünde PKKpaçavrası açarken çekilmiÅŸ fotoÄŸrafı sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta parlamenterlerden Diether Dehm paylaÅŸtı. 

Dehm fotoÄŸrafın altında "PKK yasağına karşı ve yoldaşımız Nicole Gohlke ile dayanışma amacıyla bugün Federal Meclis'te 'yasaklı' PKK bayrağını açtık" diye yazdı

MERKEL DE PKK HAYRANIYMIÅž

Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel'in Alman istihbarat örgütü Bundes Nachrichten Dienst (BND) adına 1990'lı yıllarda Suriye'nin baÅŸkenti Åžam'daBAAS tarafından korunan terör örgütü PKK’nın elebaşı Öcalan ile yaptığı tahmin edilen görüÅŸmenin resmi de ortaya çıkmıştı.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.