Sosyal Medya

Coğrafyamız

Libya'da 9 Türk askerlerce alıkonuldu

Libya'da çıkış yapmak için Bingazi'den ayrılan 9 Türk vatandaşı Libya askerleri tarafından alıkonuldu



Libya'yı terk etmek üzere Bingazi'den Misurata'ya gelmek için yola çıkan 9 Türk vatandaşının, Bingazi'den çıktıktan kısa süre sonra bir grup asker tarafından alıkonulduÄŸu öÄŸrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 3 Kasım'da DışiÅŸleri Bakanlığı Konsolosluk ÇaÄŸrı Merkezini arayan bir vatandaşın, Bingazi'de bir restoranda çalışan yakınlarından haber alamadıklarını belirtmesi üzerine konsolosluk yetkilileri harekete geçti.

Türkiye'nin Misurata BaÅŸkonsolosluÄŸu bu durum üzerine çeÅŸitli kanallardan giriÅŸimde bulunarak söz konusu kiÅŸilerin akıbeti hakkında bilgi toplamaya çalıştı. Konsolosluk yetkilileri, 31 Ekim'de Libya'yı terk etmek üzere Bingazi'den Misurata'ya gelmek için yola çıkan 9 Türk vatandaşının, Bingazi'den çıktıktan kısa süre sonra belirsiz bir nedenden ötürü bir grup asker tarafından alıkonulduÄŸunu öÄŸrendi.

Misurata KonsolosluÄŸu Libya DışiÅŸleri Bakanlığı nezdinde yardım talep ederken DışiÅŸleri Bakanlığı da Ankara'daki Libya BüyükelçiliÄŸinden bilgi istedi.

AÄ°LELER ENDÄ°ÅžELÄ°

Libya'daki eÅŸinden haber alamaması üzerine Türkiye'nin Misurata BaÅŸkonsolosluÄŸunu durumdan haberdar eden Hicran Altunay (36), açıklamalarda bulundu. Hatay'da yaÅŸayan Altunay, eÅŸi Ä°sa Altunay'ın (38) bir restoranda çalışmak üzere 31 AÄŸustos'ta Libya'nın Bingazi ÅŸehrine gittiÄŸini ancak bu ülkede yaÅŸanan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye dönme kararı aldığını belirtti.

EÅŸinin restoranda çalışan 8 Türk iÅŸçiyle karayoluyla Misurata'ya oradan da havayoluyla Türkiye'ye dönmek üzere yola çıktığını ve bu sırada silahlı bir grup tarafından alıkonulduÄŸunu öÄŸrendiklerini ifade eden Altunay, "Yola çıktıktan sonra bir daha eÅŸim ve 8 arkadaşından haber alamadık. EÅŸimden haber alamayınca Libya'da çalıştıkları restoranın sahibini aradık ve konuÅŸtuk. EÅŸimin patronu bize iÅŸçilerinin silahlı bir grup tarafından kaçırıldığını ve tutuklandığını söyledi. Åžok oldum. Libya'daki Türk KonsolosluÄŸunu aradık ve oradan bilgi almaya çalıştık" diye konuÅŸtu.

EÅŸiyle en son Türkiye'ye döneceÄŸi gün mesajlaÅŸtıklarını ve ondan sonra görüÅŸemediklerini kaydeden Altunay, "EÅŸimin dönmesini dört gözle bekliyorum' dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.