Sosyal Medya

Güncel

Yargı paketindeki çarpıcı ayrıntı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu'nda gerçekleştirilen görüşmelerde yargı paketi görüşüldü. Görüşme maratonu süren yargı paketiyle ilgili müthiş bir ayrıntı ortaya çıktı.



Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ, hakimlik sınavını kazandıkları halde HSYK tarafından mesleÄŸe kabul edilmeyenlere yeni sınav hakkı uygulamasının bir kadın hakim adayını kapsadığına dair yorumlara iliÅŸkin açıklama yaparak; "325 kiÅŸi hakimlik stajı sonrası yazılı sınava giriyor, 324'ü sınavı geçiyor. Bir tane kadın hakim adayı sınavda kalıyor. Teklifle ona yeni bir sınav hakkı veriliyor" diye konuÅŸtu.

Adalet Komisyonu'nda yargı paketinin yasalaÅŸması yönündeki teklifin 21. maddesinde düzenlenen yazılı sınav konusu da tartışıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) UÅŸak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Faruk Bal, ataması yapılmadığı için intihar eden hakim Didem Yaylalı'yı hatırlatarak komisyonda "Bir kiÅŸi için mi kanun çıkarılıyor?" diye soru yönelterek konuyu gündeme getirdi.

"TEKLÄ°F Ä°LE YENÄ° SINAV HAKKI VERÄ°LÄ°YOR"

Adalet Bakanı BozdaÄŸ, hakim ve savcılara 14 Åžubat 2005 tarihinden bugüne kadar verilen 302 uyarma, 92 aylıktan kesme, 295 kınama, 100 kademe ilerleme durdurma, 27 derece yükselmeyi durdurma, 144 yer deÄŸiÅŸtirme, 59 meslekten çıkarma cezasının af kapsamında olduÄŸunu belirtti.

Bakan BozdaÄŸ, ayrıca HSYK 3. Dairesi tarafından sınavı kazandıkları halde mesleÄŸe kabul edilmeyenlere tekrar sınav hakkı getirildiÄŸini ifade ederek; "325 kiÅŸi hakimlik stajı sonrası yazılı sınava giriyor, 324'ü sınavı geçiyor. Bir tane kadın hakim adayı sınavda kalıyor. Teklifle ona yeni bir sınav hakkı veriliyor" diye konuÅŸtu.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.