Sosyal Medya

Dünya

Avrupa Kiev'i sattı

Uzun süren gerginliğin ardından Rusya-Ukrayna ve Avrupa Birliği (AB) üçlüsü arasında yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı.



Batı'nın yaptırım kartı ile zorlamaya çalıştığı Rusya, AB'nin aracı olması üzerine vanaları yeniden açmaya razı oldu. Ancak anlaÅŸma, Kiev'den çok Rusya ve AB'nin iÅŸine yaradı. GeliÅŸmeleri deÄŸerlendiren Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü Uzmanı Anders Aslund, "AB daha kârlı çıktı. AB, kış aylarında gaz ihtiyacını karşılamak için Ukrayna'yı feda etti" dedi. Ukrayna'nın, Rusya'ya güvenmediÄŸi için daha güvenilir ve ucuz olan Norveç gazını tercih etmek istediÄŸini anlatan Aslund, anlaÅŸma sayesinde AB'nin kışın ihtiyacı olan gaz arzını garantilediÄŸini söyledi. Ernerji uzmanı Sijbren de Jong da, Ukrayna'nın Rusya'ya olan doÄŸalgaz borcunun bir kısmını yıl sonuna doÄŸru ödeyeceÄŸini ve anlaÅŸmayla Rusya'nın yaptırımlar nedeniyle ihtiyacı olan para akışı sıkıntısının çözüleceÄŸini savundu.

NATO: Ruslar Ukrayna'da

Ukrayna Rusya iliÅŸkileri yine gerildi. NATO Rus askeri birliklerinin Ukrayna'ya girdiÄŸini iddia etti. Ancak NATO ihlal konusunda baÅŸka bilgi vermedi. Rusya Savunma Bakanlığı iddiaları yalanladı. Ukrayna ise sınırda askeri hareketlilik olduÄŸunu öne sürerek 'Rusya'nın doÄŸrudan saldırabilir. Cevap vermeye hazırız' açıklamasında bulundu.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.