Sosyal Medya

Dünya

Hollande Fransa'daki Alevi temsilcileriyle görüştü

Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Kılıçkaya: "Alevi kurumları olarak Türkiye?nin Avrupa Birliği?ne giriş sürecini desteklediğimizi belirttik"



Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande, Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu (FUAF) Genel BaÅŸkanı Erdal Kılıçkaya ve beraberindeki heyetle görüÅŸtü.

Elysee Sarayı'nda basına kapalı gerçekleÅŸtirilen görüÅŸme sonrası gazetecilere açıklama yapan Erdal Kılıçkaya, Alevilerin bakanlar ve cumhurbaÅŸkanlığı düzeyinde çalışma gruplarına katılacaklarını söyledi. Alevilerin, bütün diÄŸer demokratik kitle örgütleri ve inanç gruplarıyla aynı masanın etrafında buluÅŸacağını ifade eden Kılıçkaya, hedeflerinin CumhurbaÅŸkanı Hollande ile Alevi önderleri ve FUAF Genel BaÅŸkanının baÅŸ baÅŸa görüÅŸmesi olduÄŸunu söyledi.

Kılıçkaya, Hollande ile görüÅŸmelerinde Avrupa BirliÄŸi konusuna da deÄŸindiklerini belirterek "Alevi kurumları olarak Türkiye'nin Avrupa BirliÄŸi'ne giriÅŸ sürecini desteklediÄŸimizi belirttik. Hollande'ın bu konuda Türk hükümetine olumlu yaklaÅŸmasının bizi sevindirdiÄŸini söyledik. Zira Aleviler, Türkiye'nin AB'ye girmesinin taraftarı. Çünkü Avrupa deÄŸerlerini Aleviler de paylaşıyor" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.