Sosyal Medya

YaÅŸam

22 kiloluk patates rekor kıracak

Samandağ ilçesinde yaşayan Mithat Fatmaoğulları, evinin bahçesinde yetiştirdiği 22 kiloluk patatesle Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurmayı planlıyor.



EÅŸinin isteÄŸi üzerine evinin bahçesine tatlı patates eken Mithat FatmaoÄŸulları (60), ürünleri çıkartmaya gittiÄŸinde büyük ÅŸaÅŸkınlık yaÅŸadı.

Yaklaşık bir saat süren çaba sonunda adeta büyük bir taşı andıran patatesleri çıkarmayı baÅŸaran FatmaoÄŸulları'nın ÅŸaÅŸkınlığı, ürünleri tartınca daha da arttı. Patatesleri tartan FatmaoÄŸulları, birinin 22, diÄŸerinin ise 8,5 kilogram olduÄŸunu görünce, Guinness Rekorlar Kitabı'na baÅŸvurmaya karar verdi.

Mithat FatmaoÄŸulları, geçtiÄŸimiz aylarda eÅŸiyle 2 kök tatlı patatesi evinin bahçesine ektiÄŸini söyledi. Bitki olgunluÄŸa erdiÄŸinde toplamak için toprağı kazdığını belirten FatmaoÄŸulları, normalden kat kat büyüklükte dev bir patatesle karşılaÅŸtığını ifade etti. Hayatı boyunca bu büyüklükte bir patatesi ne gördüÄŸünü ne de duyduÄŸunu belirten FatmaoÄŸulları, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Patatesleri topraktan uzun bir süre çıkartamadım. AÄŸaç kökü çıkartır gibi uÄŸraÅŸmak zorunda kaldım. Çıktığında ise büyüklüÄŸüne ben dahil kimse inanamadı. Kucaklayıp eve getirdim ve tartıya koydum. Biri 22 diÄŸeri ise 8,5 kilograma yakın geldi. Ä°nternetten araÅŸtırdık. Bu büyüklükte patates yok. Åžu an dünyanın en büyük patatesi Lübnan'da yetiÅŸmiÅŸ, onun ağırlığı 12 kilogram. EÅŸim ve çocuklarımla bunun deÄŸerlendirilmesi gerektiÄŸini düÅŸündük ve Guinness Rekorlar Kitabı'na baÅŸvuru yapmaya karar verdik."

YetiÅŸen patateslerin yaklaşık 20 aileye yeteceÄŸini ifade eden FatmaoÄŸulları, duyan herkesin patatese bakmaya gelip fotoÄŸraf çektiÄŸini, Guinness Rekorlar Kitabına baÅŸvurusu sonrası patatesi yakınlarına dağıtarak yemeyi düÅŸündüÄŸünü sözlerine ekledi.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.