Sosyal Medya

YaÅŸam

Otobüsler durağa gelirken haber verecek

İETT MOBİETT akıllı telefon uygulamasına bir çok yenilik ekledi. 2013'te 'Mobiett Akıllı Durak', 2014'te de 'Mobiett Nasıl Giderim' uygulamalarını hizmete koyan İETT uygulamalarını güncelleştirdi. Yeni uygulamada durağa yaklaşan otobüsler için alarm sistemi geliştirildi.



MOBÄ°ETT 1 milyona yaklaÅŸan kullanıcısına daha iyi hizmet verebilmek için yolcu talepleri doÄŸrultusunda görülen eksikliklerini iyileÅŸtirdi.

Yeni MOBÄ°ETT'te Neler Var?

Yeni versiyonla birlikte uygulamada eklenen durak radarı özelliÄŸi ile durakların konumları artırıldı ve gerçeklik özelliÄŸi sayesinde gerçek görüntüler üzerinde gösterilmeye baÅŸlandı. Mevcut uygulamalarda gösterilen otobüslerin duraklara varış zamanına ek olarak seçilen hattın otobüslerinin haritada gösterilmesi saÄŸlandı.

Yılda 10 milyon yabancı turistin ziyaret ettiÄŸi Ä°stanbul'da uygulamayı turistlerin de rahatlıkla kullanabilmesi için 'Ä°ngilizce' ve 'Arapça' baÅŸta olmak üzere yabancı dil desteÄŸi saÄŸlandı. Metrobüs için de ayrı bir sayfa tasarlanan uygulamada metrobüs duraklarına kolay ulaşım yolları da sunuluyor.

Gelen Otobüs Alarm Verecek

MOBÄ°ETT'in yeni versiyonunda özellikle görme engelli yolcuların talepleri doÄŸrultusunda bir alarm sistemi geliÅŸtirildi. Özellik, istenilen duraÄŸa ve hatta ait otobüs gelmeden belirtilen zaman kadar önce alarm çalmasını saÄŸlıyor. Böylece harita üzerinde kendi konumu ve otobüs duraklarının konumlarını da görebilen kullanıcılar, duraktan hangi hatların geçtiÄŸine, otobüslerin hareket saati bilgilerine ve hatlara ait güzergah bilgilerine de kolayca ulaÅŸabiliyor. Uygulama sayesinde yolcular duraÄŸa gitmeden planlama yapabiliyor.

Yolcular otobüslerin duraÄŸa varış dakikalarına ek olarak otobüslerin bisiklet aparatı, ÅŸarj, internet, klima, engelli eriÅŸimine uygunluÄŸuna ait bilgileri de görebilecekler. Ayrıca yeni versiyonda durakların hangi ulaşım modları ile entegrasyonu olduÄŸu ile ilgili bilgi de sunuluyor.

MOBÄ°ETT Akıllı Durak uygulaması sayesinde Ä°stanbul genelinde bulunan 11 bin durağın tamamını akıllı duraÄŸa dönüÅŸtüren Ä°ETT, 6 bine yakın otobüsün duraÄŸa varış sürelerinin gerçek zamanlı olarak kullanıcılara verilebileceÄŸi bir altyapı sunuyor. MOBÄ°ETT ayrıca Ä°ETT ile daha kolay iletiÅŸime geçilmesini saÄŸlayan 'Beyaz Masa' özelliÄŸiyle de yolcularla anlık iletiÅŸim imkanı veriyor.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.