Sosyal Medya

Dünya

Papadan 'terörizmle mücadele' mektubu

Papa Franciscus, G20 ülke liderlerini gelecek hafta bir araya geleceği Avustralya'daki zirveye mesaj gönderdi.



Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, gelecek hafta yapılacak G20 Zirvesi’ne yolladığı mektubunda "tartışmak için zaman olmadığını çok sayıda insanın acı çektiÄŸini" belirtti.

Türkiye'nin de bulunduÄŸu 20 geliÅŸmiÅŸ ülkenin Avustralya’nın Brisbane kentinde 15-16 Kasım’da bir araya geleceÄŸi zirvenin ev sahibi BaÅŸbakan Tony Abbot’a mektup yollayan ruhani lider, zirveye katılacak liderlere "siyasi ve teknik konuÅŸmaların arkasında pek çok insanın yaÅŸamının sözkonusu olduÄŸu" mesajını verdi.

Aralarında G20 ülkeleri de olmak üzere pek çok ülkede kadın ve erkeklerin dengeli ve saÄŸlıklı beslenme sorunu çektiklerini, genç iÅŸsizlik oranın yüksek olduÄŸunu, sosyal olarak dışlanmanın da arttığını vurgulayan Papa, bunların suç ve terör aktivitelerini teÅŸvik ettiÄŸini dile getirdi. Papa Franciscus, bütün bunlara ek olarak, doÄŸaya verilen zararlar ile kontrolsüz tüketimin sonuçlarının, dünya ekonomisi için birtakım ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Papa, “Uluslararası toplum ve özellikle G20 ülkeleri, OrtadoÄŸu'da aşırı saldırıları durdurmalı ve aynı zamanda yoksulluk, dışlanma gibi etkenler ile finansal sistemdeki suistimaller karşısında vatandaÅŸları korumalı” ifadesine yer verdi.

“Terörizme yanıt sadece askeri düzeyle sınırlı kalamaz” diyen Papa, terörist gruplara siyasi desteklerin, yasadışı petrol ticaretinin ve silah ile teknoloji saÄŸlanmasının önüne geçilmesi gerektiÄŸini belirtti.

Papa, mektubunda "dinin, ÅŸiddeti haklı çıkarmak için kullanılmamasına yönelik eÄŸitim ve farkındalığın da yaratılması gerekliliÄŸine" dikkati çekti.

Ä°NCANEWS

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.