Sosyal Medya

Coğrafyamız

Halid MeÅŸal Meydan Okudu: AteÅŸkes Yerle Bir Olur

Meşal: “Mescidi Aksa’ya Yapılan, Direnişi Görevini Yapmaya Zorlayacak”..



Ä°slamî DireniÅŸ Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi BaÅŸkanı Halid MeÅŸal, iÅŸgal rejiminin Mescidi Aksa’ya yönelik tecavüzlerinin ve Yahudi yerleÅŸim birimleri inÅŸa etmeyi sürdürmesinin direniÅŸ güçlerini sorumluluklarını yerine getirmeye zorlayabileceÄŸini ve olası bir ateÅŸkesi yerle bir edeceÄŸini belirterek, bu iki hususun direniÅŸ güçlerinin halkını ve kutsallarını korumak için üzerine düÅŸeni yerine getirmesi için yeterli neden olacağını söyledi.
 
Katar’ın EÅŸ-Åžark gazetesinin kendisiyle yaptığı röportajda MeÅŸal, iÅŸgal rejiminin Yahudi yerleÅŸim birimleriyle ilgili kirli planlarını hayata geçirdiÄŸi, Mecidi Aksa’yı YahudileÅŸtirmek istediÄŸi ve kutsal mekanları kirlettiÄŸi bir dönemde direniÅŸe dokunmanın büyük bir hata olacağını hatırlattı.

MeÅŸal devamla, iÅŸgal rejiminin Mescidi Aksa’ya yönelik kirli planlarını Filistinlilerle Müslümanların tepkilerini azaltmak için aÅŸamalı olarak uyguladığını ifade etti.

Dünyanın Mescidi Aksa için Müslümanların ortaya koyacağı öfkenin boyutunu görme gününün artık geldiÄŸini belirten MeÅŸal, Filistin halkının yüz yıldan beri bir gün olsun Kudüs ve Mescidi Aksa için mücadele etmeyi bırakmadığını söyledi.

Arap ve Ä°slam ülkeleriyle ümmete çaÄŸrıda bulunan MeÅŸal, Mescidi Aksa’ya karşı sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.

TEVHÄ°D HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.