Sosyal Medya

Güncel

Paralel polislerin ihaneti görüntülendi

6-7 Ekim olaylarında çatışmaları kızıştırmaya çalışan paralel polislerin ihaneti görüntülendi. Bir panzeri kullanan paralel polisler 2 aracı sürükleyerek yanan bir otomobile iterken, bazı paralel polisler ise gaz bombalarını evlere nişan aldığı ortaya çıktı.



Kobani'yi bahane ederek sokakları yakıp yıkan vandallara karşı müdahalelerde bazı güvenlik güçlerinin sergilediÄŸi tutum “bile bile kundaklama” olarak kameralara yansıdı. 6-7 Ekim olaylarını hükümete karşı tepki yaratmak için fırsat bilen paralel polislerin olayları tırmandırmak için park etmiÅŸ araçları kullandıkları panzerle alevlere doÄŸru ittiÄŸi tespit edildi.

HAÄ°NLER GÖREVDEN ALINDI

Aynı olay çevrede bulunan vatandaÅŸlar tarafından çekilen görüntülere de yansıdı. VatandaÅŸların çektiÄŸi görüntülerde “Bu polisler ne yapıyor. O iki aracı da yansın diye mi sürüklüyor?” dediÄŸi duyuluyor. Polisin vandallara mücadele etmek yerine yangına körükle gittiÄŸini gösteren görüntüler sonrasında Ä°çiÅŸleri Bakanlığıinceleme baÅŸlattı. Edinilen bilgiye göre, panzere talimat veren amirin, paralel yapıya yönelik soruÅŸturmalar sonucunda görevinden alınarak Van’a atanan birkomiser yardımcısı olduÄŸu tespit edildi. Komiser yardımcısı ile panzerin ÅŸoförünün görevden alındığı ve haklarında soruÅŸturma baÅŸlatıldığı öÄŸrenildi.

Emniyetteki paralel yapıya yönelik soruÅŸturmalar kapsamında DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgesine atanan bazı emniyet görevlilerinin vatandaÅŸa yönelik tahrik amaçlı aşırı güvenlikçi politikalar uyguladığı belirlendi. DüÄŸün, niÅŸan, cenaze gibi törenlerde aşırı güvenlik önlemleri ve güvenlik gerekçesiyle süre kısıtlamaları yapan bu emniyetçiler hakkında yoÄŸun ÅŸikayetler geldiÄŸi belirtildi. Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, vatandaÅŸlardan gelen bu tip ÅŸikayetlerle ilgili olarak da inceleme baÅŸlattı.

GAZ BOMBALARINI EVLERE NÄ°ÅžAN ALDILAR

Van’da polis panzerinin, yanması için araçları alevlere sürüklediÄŸi sırada baÅŸka bir polisin de olayların aksi istikametteki evlerin pencerelerine doÄŸru peÅŸpeÅŸegaz bombaları attığı görüldü.


YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.