Sosyal Medya

Ekonomi

Vergi borcu olanlar bu tarihe dikkat!

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, 6552 sayılı Torba Yasa ile vergi borçlarının yeniden yapılandırılacağını, son başvuru tarihinin 1 Aralık olduğuna dikkat çekerek, İzmir`de yapılandırmaya konu olan miktarın 6 milyar lira olduğunu söyledi.



Engin, "1 Aralık`tan sonra baÅŸvurusunu yapmayan borçlu mükelleflere cebri tahkikat uygulayacağız. Banka hesaplarına el koyabiliriz" dedi. 

Ä°zmir Vergi Dairesi BaÅŸkanı Rıfat Engin, "6552 sayılı Ä°ÅŸ kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde deÄŸiÅŸiklik yapılması ile bazı alacakların yapılandırılmasına dair kanun" hakkında Ege Bölgesi Sanayi Odası üyelerine bilgi verdi. Engin, yeniden yapılandırma talep etmeyen ya da talep ettiÄŸi halde borcunu ödemeyen mükelleflerin banka hesaplarına el konulabileceÄŸini belirterek, ÅŸöyle konuÅŸtu: 

"Af beklentisi ülke gündeminden kalkmalı. Bu yasa, yapılandırma olarak tasarlandı. Vergisini düzenli ödeyen mükellef için ödül talep edildi. Biz bunu gündeme getireceÄŸiz. Yasanın beklentilerini karşılayıp karşılamadığını zaman gösterecek. Bizim derdimiz uygulamasını saÄŸlamak. Yasa, af getirmiyor sadece gecikme faizini hafifleterek yurtiçi fiyat endeksi kapsamında borçları yeniden düzenliyor. Eskiden taksitlendirme talep edildiÄŸi zaman teminat istenmekteydi. Bu yasada teminatsız taksitlendirme olacak. 6552 sayılı yasada teknolojik geliÅŸmelere baÄŸlı olarak elektronik baÅŸvuru gündeme getirildi. Daha önce mükelleflerin kamu kurumlarına bizzat gitmesi isteniyordu. Bu yasada sınırlı olmak üzere kredi kartıyla borçları ödeme imkanı getirilmiÅŸ. BaÅŸvuru süresi vergi borçları için 1 Aralık`ta sona eriyor. BaÅŸvurularınızı bir an önce yapın. Hatırlatma ve uyarı yapmadan 1 Aralık`tan sonra baÅŸvurusunu yapmayan borçlu mükelleflere cebri tahkikat uygulayacağız. Bu, iÅŸveren ve personel açısından sıkıntı yaratabilir. Banka hesaplarına el koyabiliriz. Ancak iyi niyetimizi belirtelim."

Ä°ZMÄ°R`DE 6 MÄ°LYAR LÄ°RA VERGÄ° BEKLENÄ°YOR

Ä°zmir Vergi Dairesi BaÅŸkanı Engin, sorular üzerine Ä°zmir`de yapılandırmaya konu olan miktarın 6 milyar lira olduÄŸunu belirterek "BaÅŸvurular beklentimizin üzerinde gidiyor. Süre sonuna gelinmediÄŸi için ne rakam veremiyorum" dedi. 

SON BAÅžVURU 1 ARALIK

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ender Yorgancılar, yeni yasa ile Oda aidatlarının da yeniden yapılandırılmasıyla ilgili bir avantaj çıktığını, yaklaşık 100 üyenin yapılandırma talep ettiÄŸini belirterek, son baÅŸvuru süresinin 1 Aralık olduÄŸunu hatırlattı. Yorgancılar, "Borçlu mükellef, borcunu üçer dönem halinde sekiz taksitle de ödeyebilir. PeÅŸin ödemede yüzde 10 indirim imkanı var. Uygulama ÅŸekilleriyle ilgili EBSO web sitesinde bilgi var" dedi. 

"YAPILANDIRMA ALIÅžKANLIK HALÄ°NE GELMEMELÄ°"

EBSO BaÅŸkanı Yorgancılar, sanayicilerin ödeme sıkıntısının aşılması, darboÄŸaza giden piyasanın rahatlaması için yapılandırılma talep ettiklerini belirterek, bunun alışkanlık haline gelmemesi gerektiÄŸini vurguladı. Yorgancılar, "VergilendirilmiÅŸ kazanç kutsaldır` diyen dürüst sanayici, zaman zaman bir kısım mükellefin yükünü de sırtlamak zorunda kalıyor. Vergisini düzenli ödeyen mükellef için ödüllendirme uygulanması eÅŸitlik açısından önemli. Cumhuriyet tarihi boyunca 31 vergi affı olmuÅŸ. Tarihin en geniÅŸ kapsamlı affı üç yıl önce yapıldı. Ödüllendirme ile birlikte daha önce iki kez aftan yararlananların bu kez aflardan yararlandırılmamasını istiyoruz. Ä°nsanlar `nasıl olsa aftan yararlanırım` diye bekliyorlar. Vergi tabana yayıldığında kayıt dışı ekonomi kayıtlı hale getirildiÄŸinde aflara ihtiyaç duyulmaz" dedi.

DOGRUHABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.