Sosyal Medya

Dünya

AA muhabirine uygulanan polis şiddeti yargıya taşındı

AA muhabiri Bilgin Şaşmaz, Ferguson'daki gösterileri izlerken uğradığı polis şiddetini Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği ile yargıya taşıdı.



Anadolu Ajansı muhabiri Bilgin ÅžaÅŸmaz, Ferguson'da siyahi Michael Brown'ın polis tarafından öldürülmesinin ardından baÅŸlayan gösterileri izlerken uÄŸradığı polis ÅŸiddetini Amerikan Sivil Özgürlükler BirliÄŸi (ACLU) ile yargıya taşıdı.

ACLU'dan konuya iliÅŸkin yapılan açıklamada, ACLU ve ÅžaÅŸmaz'ın, 19 AÄŸustos'taki gösteriler sırasında protestoculara silah doÄŸrultan polis memuru Ray Albers'i fotoÄŸraflayan AA muhabirinin yere yatırılarak sert muameleye tabi tutulması ve gözaltına alınması ile ekipmanlarına zarar verilmesi nedeniyle St. Louis polisine dava açtığı belirtildi.

Dava dilekçesinde ismi belirlenemeyen bir polis memurunun ÅžaÅŸmaz'ı ÅŸiddetli ÅŸekilde yere attığı, bölgeden ayrılmayı kabul etmediÄŸi için kelepçeleyerek gözaltına aldığı kaydedildi.

Dilekçede ÅžaÅŸmaz'ın, "basın, basın" diye defalarca bağırmasına raÄŸmen ÅŸiddete maruz kaldığı, fotoÄŸraf makinesi, objektif ve flaşının hasar gördüÄŸü ve ekipmanlara el konulduÄŸu vurgulanarak, bu muamelenin Anayasa'nın 1, 4 ve 14. maddelerini ihlal ettiÄŸi belirtildi.

ABD'de St. Louis kentinin Ferguson Mahallesi'nde silahsız siyahi Michael Brown'ın polis tarafından öldürülmesinin ardından baÅŸta Ferguson'da olmak üzere ülke genelinde gösteriler düzenlenmiÅŸ, 19 AÄŸustos'ta Ferguson yakınlarında göstericilerle polis arasındaki gerginliÄŸi görüntüleyen AA muhabiri Bilgin ÅžaÅŸmaz da polisin sert müdahalesine maruz kalmış ve yaklaşık 6 saat gözaltında tutulmuÅŸtu.

ÅžaÅŸmaz'ın polis ÅŸiddetine maruz kalması diÄŸer gazeteciler tarafından da görüntülenmiÅŸ ve bu görüntüler üzerine ABD ve Türkiye'de basın örgütleri polis ÅŸiddetini kınayarak sorumluların hesap vermesini istemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.