Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD lideri Bağdadi öldü iddiası

Terör örgütü IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğüne ilişkin çarpıcı iddialar ortaya atıldı.



IŞİD'e yakınlığıyla bilinen kaynaklardan, daha önce ABD'nin bombardımanında yaralandığı doÄŸrulanan BaÄŸdadi'nin öldüÄŸüne dair bilgiler gelmeye baÅŸladı. Yeni Åžafak'ın ulaÅŸtığı kaynaklardan aldığı bilgi ise BaÄŸdadi'nin ağır yaralı olduÄŸu yönünde. Reuters ise Irak televizyonuna dayanarak IŞİD liderinin öldüÄŸünü duyurdu.

Irak ve Suriye'de ilerleyen terör örgütü IŞİD lideri Ebubekir el-BaÄŸdadi'nin, ABD öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısında yaralandığı ortaya çıkmıştı.

Daha önce BaÄŸdadi'nin yaralandığını doÄŸrulayan IŞİD'e yakın kaynaklar bugün ise liderlerinin öldüÄŸüne dair bilgiler geçmeye baÅŸladı. Saldırıda BaÄŸdadi'nin yanından ayırmadığı saÄŸ kolu sayılan yardımcısı Abdülrahman Eleferi'nin de öldüÄŸü de iddia edildi.

Uluslararası haber ajansı Reuters de Irak TV'sine dayandırarak BaÄŸdadi'nin öldürüldüÄŸünü duyurdu. Yeni Åžafak'ın ulaÅŸtığı kaynaklar ise BaÄŸdadi'nin ağır yaralı olduÄŸu yönünde.

Fotoğrafını yayınladılar

GeçtiÄŸimiz günlerde ABD öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerinin Musul'da IŞİD'e yönelik hava saldırısında ağır yaralanan IŞİD lideri Ebubekir el BaÄŸdadi'ye ait olduÄŸu iddia edilen bir fotoÄŸraf yayınlandı. IŞİD'e karşı mücadele eden PYD ve YPG'nin sosyal medyada paylaÅŸtığı fotoÄŸrafın, BaÄŸdadi'ye ait olduÄŸu öne sürüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.