Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu'nden sert çıkış: Kılıçdaroğlu sen küçük sandalyenin peşine düş!

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısındaki konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Davutoğlu, çözüm süreci konusunda iradelerini de sürdürdüklerini söyledi.



BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuÅŸmada, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun  CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'na giden alevilere yönelik eleÅŸtirilerine yanıt verdi ve ağır sözlerle yüklendi: KılıçdaroÄŸlu, senin haddin deÄŸil! Sen küçük sandalyenin peÅŸine düÅŸ" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Enerji verililÄŸin geliÅŸtirilmesi, saÄŸlığın, turizmin geliÅŸtirilmesi programı geliÅŸtirilmektedir. Makro ekonomik dönüÅŸüm programını ve sostyal boyutlu apırlıklı paketin 2023 Türkiye'si için inÅŸa edeceÄŸiz. GerçkeleÅŸtirilen ilk örnek bütün dünyanın dikkatini çekmiÅŸtir. Açıkladığımız programı iÅŸ adamlarıyla paylaÅŸma fırsatı bulduk. Bursa gibi önemli bir programa sahiplenmesi beni fazlasıyla memnun etti. BiÅŸr ülkenin makro stratejik planması ile ÅŸirketlerim stratejik planmasıyla örtüÅŸtüÄŸünde baÅŸarıya geçer. 

"DEMOKRASÄ° VE Ä°STÄ°KRARIN ÖRNEĞİ AK PARTÄ°DÄ°R"
 
Türkiye önümüzdeki dönemle çok önemli bir sıçrama yapacaktır. Åžirketlerimizin avrupadaki her geliÅŸimini takip edip yükselmesi hedeflerimiz arasındadır. Son dönemde kazandığımız ekonomik baÅŸarılarımıza yenilerini ekleyeceÄŸiz. Siyasi iktirdarsızlıklarla karşı karşıya kalmış olabilirsiniz. Ä°ÅŸ adamlarımızla yaptığımız temaslarda vurguladım önümüzde 2015 saeçimleri var Türkiye'nin istikrarını bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye istikararı yakalamış bir ülkedir ve önemli olan istikrarı ekonomiyle yakalamktır. Demokrasi istikrarın örneÄŸi AK Partidir.
 
"AVRUPA'DA KALICI OLACAÄžIZ"
 
Daha önce söylediÄŸim gibi biz popülist hesapların içinde olmayacağız. Bizim perspektifimiz hep uzun vadeli olmuÅŸtur. Ä°ÅŸ adamlarımızla görüÅŸürken kendilerini vurguladığımız gibi biz 3. bölge olarak seçtiÄŸimiz Afrika ve Latin Amerika açılımlarını daralan Avrupa ekonomisini aÅŸmak için yaptık. Biz Avrupa'da kalıcı olacağız. Biz Hükümet olarak iÅŸ adamlarımızın önünü açmaya çalışıyoruz. Aktif ve hepimizi gururlandıran performansları için ihracat ve sanayicilerimizi tebrik ediyorum. 

"Ä°STANBUL'A 141 KM METRO HATTI YAPTIK"
 
Bu hafta Bursa'da yeni 21 eseri hizmete soktuk. Ä°stanbulda yeni metro açılışımızı yaptık. Aksaray Yenikapı baÄŸlantısıyla 3 hattı birleÅŸtirdik. Sadece Marmaray deÄŸil bütün hatlarımız birbirine baÄŸlandı. Bizim dönemimizde 141 km metro hattı yapıldı. Ä°stanbul bize tarihin en büyük mirasıdır. Eski Ä°stanbul'un muhafaza edilmesi ve Ä°stanbul'un dünya baÅŸkenti haline gelmesi için bu çalışmalara ihtiyacımız  var. Hem tarihi koruyoruz hem de vatandaÅŸlarımıza seri ulaşım imkanı saÄŸlıyoruz. Bu hizmetlerimizi gittiÄŸimiz her vilayette sürdüreceÄŸiz.
 
"YARIN Ä°Åž GÜVENLİĞİ PAKETÄ°NÄ° AÇIKLIYORUZ"
 
Yarın iÅŸ güvenliÄŸi paketini kamuoyu ile paylaÅŸacağız. Hükümetimizin ilk kurulduÄŸu günlerde yaÅŸadığımız asansör faciasından sonra bu talimatı vermiÅŸtik. Bakanlarımız çok yoÄŸun çalıştı ve paketi tamamladık ve yarın kamuoyu ile paylaÅŸacağız.
 
"TÜM DÜNYADA ADALETÄ°N SESÄ°YÄ°Z"
 
Türkiye G 20 dönem baÅŸkanlığını üstleniyor. Bu ÅŸu demek Türkiye dünyanın en büyük ekonomileri arasında hem de küçük ülkelerin sorunlarını çözmek için baÅŸvurduÄŸu ülke konumunda. Bu demekki biz sadece Türkiye'de deÄŸil dünyada adaletin ve sesiyiz.Bu guru duyulacak bir tablodur.
 
"Ä°ÅžTE BÜYÜME BUDUR"
 
Bu hafta çok önemli iki ziyaret yaptık. Birisi Bursa anlattığım gibi. Bursa'da Cuma namazından çıkışımız neredeyse 1 saati buldu. Bursa'da gördüÄŸümüz bu yakın ilgi ve muhabbet için tekrardan teÅŸekkür ediyorum. Bursa Cumhuriyetimizin öncü ÅŸehridir. Bursa'da geçen sene 12.5 milyar dolar ihracat yapıldı. 2002'de Türkiye'nin toplam ihtracatı 36 milyar dolardı. Ä°ÅŸte büyümek budur. Bu kararlılığımız devam edecek.
 
"HACI BEKTAÅž-I VELÄ° Ä°LE HZ. MEVLANA BÄ°ZÄ°M Ä°ÇÄ°N AYNIDIR"
 
DiÄŸer anlamlı ziyaretimiz Hacı BektaÅŸ'a idi. Bu ağır sorumluluÄŸu aldıktan sonra bütün ulu erenleri ziyaret ettiÄŸim gibi Hacı BektaÅŸ-ı Veli'yi de ziyaret ettim. Tarih de millet de ÅŸahit olsun ki bu topraklarda iman tohumlarını eken erenlerin mirasına sahip çıkmak en ulvi görevimizidir. Buradan NevÅŸehir'e bir kez daha selam ediyorum. Bizim için Hacı BektaÅŸ-ı Veli ile Hz. mevlana arasında bir deÄŸiÅŸiklik yoktur. Ä°kisine gösterdiÄŸimizi muhabbet aynıdır.

"TÜRBELERDEN ÜCRET ALINMAYACAK"
 
Biz Sunni Alevi diye ayrımının körüklenmesine izin vermeyeceÄŸiz. Bu ülkede kimse etnik kültür ve din üzerinden siyaset yapamaz. Artık Hacı BektaÅŸ ve Mevlana müzelerine giriÅŸ için ücret alınmayacak. Bu zaten yanlış bir uygulama idi. O mekanlara sadece edep ve erkanla girilecek, o mekanlardan feyz alınacak.
 
"BÄ°Z GELENE KADAR ALEVÄ° SORUNLARI TARTIÅžILMADI"
 
CHP benim ziyaretimden bir gün önce bir Alevi paketi açıkladı. Ben gitmesem açıklarlar mıydı onu da bilmiyorum. O pakette hep AK Parti döneminde yapılan çalıştaylara atıf var. Biz gelene kadar Alevilerin sorunları açıklıkla konuÅŸulmadı. Bizim yaptığımız çalıştaylarda hem deÄŸiÅŸik kesimlerin temsilcileri ile iletiÅŸim kuruldu hem de neler yapılacağı konuÅŸuldu. CHP'nin paketinde hep "istemüzük" var. Din paketi kalksın, din ibaresi kalksın. Demek istedikleri ÅŸey bu öyle bir Alevilik olsun ki bu toprağın deÄŸerlerinden uzaklaÅŸsın. Ben bütün alevi aydınlarımızı Hacı BektaÅŸ'ın beyanatlarını okuma ayı olarak ilan etmeye davet ediyorum.

"CHP'NÄ°N KAFASINDA HEP DÄ°NLE MÜCADELE VAR"
 
CHP din dersini kaldıralım diyor. Çünkü CHP'nin kafasında hep dinle bir mücadele var. Bundan bir türlü kurtulamadı. Ben orada da söyledim, Din Kültürü dersinde bir nefret dili kullanılıyorsa ona ilk AK Parti karşı çıkar. Her bir din anlatılıyorsa DÄ°n Kültürü dersinde bunda ne zarar var.
 
"32 FARZI SAYAMAYAN GENÇLER ÇIKTI ORTAYA"
 
3 alternatif var. Bir din dersini kaldıralım. Bunu kaldırdığımızda IŞİD gibi radikal eÄŸilimlerin toplumda yer almasını nasıl engelleyeceÄŸiz. Gençlerimizi yanlış din anlayışını nasıl fark edecek. Onlar yasakladılar. tek parti döneminde yasaklandı. ne oldu genç nesil 32 farzı sayamayacak hale geldi. Ä°kinci alternatif Sunni gençler SunniliÄŸi, Alevi gençler Alevilik dersini okusun. Sunniler sadece sunniliÄŸi bilecek Aleviler sadece AleviliÄŸi öÄŸrenecek ve bu ikisini birbirine düÅŸman zannedecek.Üçüncü alternatif ise, bütün dini inançları genç nesillere okutulmalıdır. Hiç bir ÅŸekilde bu desrlerde bir dinin tahrir edilmesi söz konusu olamaz. Bu bizim onayladığımız alternatiftir.
 
"CHP DERSÄ°M'DEN KORKUYOR"
 
CHP'nin en önemli ikilimlerinden birisi de Dersim konusundaki ikircikli tutumudur. Sayın CumhurbaÅŸkanımız Dersim konusunda net bir tavır takınıp özür dilemiÅŸti. CHP Dersim konusunda hala bir açıklama yapmadı. Çünkü korkuyor, ulusalcılar kaçar, parti bölünür diye korkuyor. CumhurbaÅŸkanımız Alevi öncülerini yemeÄŸe davet ediyor. KılıçdaroÄŸlu bu insanları haram yemekle suçluyor. Oraya gelenler eline, beline diline sahip çıkan insanlardır. Onlar kimi ziyaret edip etmeyeceklerini bilirler.
 
"KILIÇDAROÄžLU BU SENÄ°N HADDÄ°N DEĞİL"
 
KılıçdaroÄŸlu bu senin haddin deÄŸil. Eline beline diline sahip çıkan insanlar gelmiÅŸtir. Bir ülkenin CumhurbaÅŸkanı davet ettiÄŸinde giderler ve bu hükümetin ne kadar kucaklayıcı olduÄŸuna iÅŸarettir. Ben buradan bir kez daha teÅŸekkür ediyorum. Kılıçdaroülu sesini yükseltemez çünkü yarası var. Günlerdir KılıçdaroÄŸlu istifa etsin diye bağırıyor. Hergün bir açıklamasıyl birisini memnun etmeye çalışıyor. Bir türlü iki yakası bir araya gelemedi CHP'nin gelmez, gelemez. Millet biliyor makamların dolu olduÄŸunu sen küçük sandalyenin peÅŸine düÅŸ. Biz o makamların nasıl doldurulacağı biliriz ve nillet bize bunu için güveniyor.

"BAHÇELÄ° Ä°LE ARAMIZDAKÄ° FARK..."
 
Bahçeli bugün grup toplantısında benim hiç söylemediÄŸim ÅŸeyleri söyleyerek beni itham etmeye çalışıyor. Buradan tekrar söylüyorum Dersim'de yapılanlar zulümdü. Bahçeli ile aramızdaki devlet anlayışı farkı bu. Bahçeli devlette yanlış yapanları da devleti korumak için savunduÄŸunu zannediyor. Biz doÄŸruya doÄŸru, yanlışa yanlış diyoruz.
 


KAYNAK: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.