Sosyal Medya

Güncel

301 can için 301 kez ceza

Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı. Savcılık, 8 tutuklunun, 'Olası kastla öldürme' eyleminden 301 kez cezalandırılmasını istedi.



Akhisar Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Bekir Åžahiner, 301 iÅŸçinin hayatını kaybettiÄŸi Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasıyla ilgili Soma Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca hazırlanan fezlekenin kabül edildiÄŸini, baÅŸsavcılıkta iddianame hazırladıklarını ve bunu Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduklarını belirtti. 8 tutuklu ÅŸüpheli hakkında, eylemlerinin bilinçli taksirle birden fazla kiÅŸinin ölümü ile birlikte birden fazla kimsenin yaralanmasına neden olma eylemi nedeniyle yasadaki en üst hadden ceza talep edildi.

HUKUKÄ° VERÄ°LER TÄ°TÄ°Z Ä°NCELEME

Adli soruÅŸturma sırasında lehe veya aleyhe olabilecek delillerin toplanarak muhafaza altına alındığını, bilimsel, teknik, hukuki verilerin titizlik ile incelenerek mahallinde yapılan keÅŸif sonucu alınan bilirkiÅŸi raporlarının dosyaya, olaya ve oluÅŸa uygun olduÄŸunun kabul edildiÄŸini ifade eden Åžahiner, 'Tutuklu olarak bulunan 8 ÅŸüpheli hakkında 'Olası kastla öldürme' eyleminden maktül sayısınca 301 kez cezalandırılmaları talep edilmiÅŸ, 161 kez de 'ağırlaÅŸmış yaralama' eyleminden cezalandırılmalarına karar verilmesi talep edilmiÅŸtir' diye konuÅŸtu.

KAMU GÖREVLÄ°LERÄ° Ä°ÇÄ°N SORUÅžTURMA

SoruÅŸturma sırasında bilirkiÅŸi raporlarında haklarında kusur, suç duyurusu, ihbar ve ÅŸikayet bulunan kamu görevlileri hakkında, soruÅŸturması 4483 sayılı yasa gereÄŸi izine baÄŸlı olanlarla ilgili soruÅŸturma yapılabilmesi için Soma Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca izin istendiÄŸini, soruÅŸturması izne baÄŸlı olmayanlar hakkında ise bu baÅŸsavcılığın soruÅŸturma baÅŸlattığını kaydeden Åžahiner, 'SoruÅŸturma halen Soma Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nda derdest olup, bu soruÅŸturma iÅŸlemlerinin de tamamlanması sonrası Soma Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından gereÄŸinin takdir ve ifası saÄŸlanacaktır' ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.