Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kenya'da Müslüman alim öldürüldü, sokaklar karıştı

Kenya'da geçtiğimiz cumartesi Müslüman bir alime düzenlenen suikast sonrası sokaklar karıştı. Protestolarda bir gösterici hayatını kaybetti



Kenya'nın Mombasa kentinde, Müslümanların protestoları sırasında meydana gelen olaylarda bir kiÅŸi öldü. GeçtiÄŸimiz cumartesi günü Hasan Guti isimli bir Müslüman alime, eÅŸi ve yeÄŸeniyle birlikte arabasında seyahat ettiÄŸi sırada silahlu saldırı düzenlenmiÅŸ ve Guti olay yerinde hayatını kaybetmiÅŸti.

Bu suikastin üzerine Kenya'daki Müslüman gençler sokaklara çıktı ve cinayeti protesto eden gösterilere baÅŸladı. Hasan Guti'nin dün cenazesinin kaldırılmasının ardından baÅŸlayan olaylarda, güvenlik güçleri ile gösterici gençler arasında çatışmalar yaÅŸandı. Bu çatışmalar sırasında bir kiÅŸi hayatını kaybetti. 

Göstericiler Hasan Guti'ye düzenlenen silahlı saldırıdan güvenlik güçlerini sorumlu tutuyor. Kenya polisi, saldırıyla ilgilerinin olduÄŸu yönündeki iddiaları yalanlayan bir açıklama yaptı. Ancak kaynaklar, Hasan Guti'yi öldürenlerin Terörle Mücadele Polis BirliÄŸi'ne baÄŸlı özel bir birliÄŸe baÄŸlı olduklarını bildiriyor. 

KENYA'DA Ä°SLAM ALÄ°MLERÄ°NE SUÄ°KASTLER DÜZENLENÄ°YOR

Kenya'da son bir yılda Ä°slam alimlerine düzenlenen suikastler dikkat çekiyor. Suikaste uÄŸrayan alimlerden biri Åžeyh Ebubekir Åžerif'ti. Ebubekir Åžerif, 2 Nisan günü Mombasa'da uÄŸradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiÅŸti. Ülkede "Makaburi" olarak bilinen Åžeyh Ebubekir Åžerif'in, Åžanzu bölgesinde aracıyla giderken yanındaki arkadaşıyla birlikte uÄŸradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiÅŸti.

Ekim ayının başında ise Kenya'daki Mescid Musa Camii'nin imamı Åžeyh Ä°brahim Ä°smail, aracına açılan ateÅŸ sonucu can vermiÅŸti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.