Sosyal Medya

Dünya

FBI soruşturma başlattı

ABD Posta Servisi, uğradığı siber saldırıda 500 bin çalışanı ve bazı müşterilerinin kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceği açıkladı.



ABD Posta Servisi (USPS), siber saldırıya maruz kaldığını belirterek, çalışanları ve bazı müÅŸterilerinin kiÅŸisel bilgilerinin çalınmış olabileceÄŸini açıkladı.
 
Açıklamanın ardından, ABD Federal SoruÅŸturma Bürosu (FBI) ve diÄŸer federal kuruluÅŸlar olayla ilgili soruÅŸturma baÅŸlattı.
 
USPS'den yapılan yazılı açıklamada, kuruma karşı yapılan siber saldırıda çalışanların isim, doÄŸum tarihi ve sosyal güvenlik numarası gibi önemli bilgilerinin ele geçirilmiÅŸ olabileceÄŸi bildirildi.
 
Açıklamada, ocak ayında baÅŸlayıp aÄŸustos ortasına kadar süren güvenlik ihlalinde yaklaşık 500 bin çalışanın bilgilerinin çalınmış olabileceÄŸi belirtilirken, FBI ve diÄŸer federal kuruluÅŸların olay üzerine soruÅŸturma baÅŸlattıkları duyuruldu.
 
USPS Basın Sözcüsü David Partenheimer da konuya iliÅŸkin olarak yaptığı açıklamada, çalışanların kiÅŸisel bilgilerine ilaveten USPS'nin çaÄŸrı merkezini arayan müÅŸterilerin telefon numaraları ve email adresleri gibi bilgilerinin de saldırganlar tarafından ele geçirilmiÅŸ olabileceÄŸini söyledi. Buna karşın, kurumun websitesini kullanan müÅŸterilerin saldırıdan etkilenmediÄŸi öne sürüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.