Sosyal Medya

Coğrafyamız

Şam'da biri İranlı beş nükleer mühendis öldürüldü

Suriye'nin başkenti Şam'da 5 nükleer mühendisi, araçlarına açılan ateş sonucu öldü; mühendislerden birinin İranlı olduğu açıklandı



Suriye'nin baÅŸkenti Åžam'da, nükleer çalışmalar yapan beÅŸ mühendisin bulunduÄŸu otobüse silahlı saldırı yapıldı. Saldırı sonucu otobüsteki mühendislerin beÅŸi de olay yerinde hayatını kaybetti. Mühendislerden birinin Ä°ranlı olduÄŸu açıklandı.

Saldırının dün meydana geldiÄŸi belirtiliyor. Saldırıyla ilgili açıklama yapan, Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi, mühendislerin içerisinde bulunduÄŸu küçük konvoyun dün dün baÅŸkent Åžam'ın kuzeydoÄŸu bölgesinde bulunan Berzih bölgesinde silahlı saldırıya uÄŸradığını açıkladı. KuruluÅŸ, mühendislerin hepsinin vurularak öldürüldüÄŸüni belirtti.

Saldırıyı henüz üstlenen bir grup olmadı. Ayrıca, Suriye ve Ä°ran'ın resmi basın kurumları da konuyla ilgili herhangi bir yayın yapmadılar. Saldırının Suriye rejimi güçlerinin kontrolündeki bölgede meydana gelmiÅŸ olması da dikkat çeken bir diÄŸer nokta olarak ifade ediliyor. 

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA), geçtiÄŸimiz yıl Suriye'nin elinde "az miktarda nükleer malzeme" bulundurduÄŸunu beyan ettiÄŸini açıklamıştı. Suriye'nin elinde bulundurduÄŸu nükleer malzemenin Minyatür Nötron Kaynağı Reaktörü olduÄŸu belirtiliyor. Bu reaktör genellikle araÅŸtırmalarda kullanılan ve içerisine zenginleÅŸtirilmiÅŸ uranyumun doldurulduÄŸu bir reaktör.

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.