Sosyal Medya

Coğrafyamız

Afganistan'da bombalı saldırı: 7 polis öldü

Afganistan’ın Logar, Kabil ve Nangarhar kentlerinde sabah düzenlenen bombalı saldırılarda, 11 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.



Logar Emniyet Müdürü Abdul Hakim Eshakzay, yaptığı açıklamada, kentin emniyet müdürlüÄŸü binası önünde yapılan canlı bomba saldırısında yerel polis komutanı ve 6 polisin öldüÄŸünü bildirdi.

Saldırıda Canlı bombanın hayatını kaybettiÄŸi, bazı kiÅŸilerin de yaralandığını ancak sayısının belli olmadığını ifade eden Eshakzay, olaydan Taliban’ı sorumlu tuttu.

DoÄŸudaki Nangarhar kentinde ise ÅŸehir merkezinde polis akademisi öÄŸretmelerini hedef alan canlı bombalı saldırıda, 2 öÄŸretmen öldürüldü ve bir Taliban Üyesi hayatını kaybetti, iki öÄŸretmen de yaralandı.

Nangarhar ValiliÄŸi Sözcüsü Ahmet Ziya Abdulzay, polis akademisi öÄŸretim elemanlarının kullandığı aracın saldırıda büyük hasar gördüÄŸünü, yaralananların durumunun iyi olduÄŸunu söyledi. Abdulzai, motosiklet kullanan intihar eylemcisinin, üzerindeki düzeneÄŸi aracın yakınında patlattığını kaydetti.

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Sadık Sadıki, bombanın özel hareket ekiplerini hedef aldığını söyledi. Saldırıları Taliban üstlendi.

Ä°NCANEWS

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.