Sosyal Medya

YaÅŸam

NBA yıldızı: Ben Müslümanım ABD Marşı'nı okumam

NBA'de Cleveland forması giyen Dion Waiters ABD Ulusal Marşı'nı okumadı.



NBA'de Cleveland forması giyen Dion Waiters, içeriÄŸinde hristiyanlıkla ilgili ögeler olduÄŸu gerekçesiyle ABD Ulusal Marşı'nı okumak istemediÄŸini bildirdi veUtah Jazz maçından önceki seremoniye çıkmadı.

NBA'de geçtiÄŸimiz günlerde oynanan Utah Jazz-Cleveland Cavaliers maçında Cleveland'ın oyuncusu Dion Waiters, ABD Ulusal Marşı okunurken sahaya çıkmamış; hava atışı yapılmadan birkaç saniye önce salona girip yerine oturmuÅŸtu. Waiters neden böyle yaptığınıgeçtiÄŸimiz günlerde açıkladı.

Basketfaul'un haberine göre; Ohio basınına konuyla ilgili açıklama yapan Waiters, kendisinin Müslüman olduÄŸunu ve dini inanışları gereÄŸi ABD Ulusal Marşı'nı okumak istemediÄŸi için, marÅŸ okunduÄŸu sırada soyunma odasında kaldığını söyledi.

Bir sonraki maçta ise sorun çıkmaması için milli marÅŸ serenomisine katılan Waiters'ın dik duruÅŸlu tavrını sürdürmesi bekleniyor.

MAHMUT ABDUL RAUF DA OKUMUYORDU

Bundan yıllar önce, sonraları Türkiye'de Fenerbahçe forması giymiÅŸ olanMahmoud Abdul Rauf da ABD Ulusal Marşı seremonisine katılmayı reddetmiÅŸ veNBA yönetimi tarafından skandal bir ÅŸekilde cezalandırılmuÅŸtu. Rauf daha sonra törenlere katılsa da gözlerini kapatıp dua etmeyi tercih etmiÅŸti.

ABD Ulusal Marşı'nın tepkilere neden olan Hristiyanlıkla ilgili olan kısmı ÅŸöyle:

"Yengi ve barışla kutsanan bu ülke
Yüceltsin o Güç'ü bizi bir ulus yapan ve ulus olarak tutan!
Öyleyse feshetmemiz gerek çünkü davamız haklı bir dava,
Ve ÅŸu olmalı parolamız: Tanrıdır güvenimiz!"

ENES KANTER ABD'LÄ°LER GÄ°BÄ°...

DiÄŸer taraftan NBA'de forma giyen ve Pensilvanya merkezli Paralel Cemaat'e yakınlığı ile bilinen Enes Kanter, ABD Ulusal Marşı okunurken ABD'li ve Hristiyan oyuncular gibi elini göÄŸsüne koyuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.