Sosyal Medya

YaÅŸam

Alevi derneğinden Kılıçdaroğlu'na dava

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir, Kılıçdaroğlu'nun sarf ettiği sözler nedeniyle 500 bin liralık tazminat davası açacak.



Türkmen Alevi BektaÅŸi DerneÄŸi Genel BaÅŸkanı Özdemir Özdemir, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından verilen "muharrem aşı"na katılan Alevilere yönelik eleÅŸtirilerine çok sert tepki gösterdi.
Özdemir, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın muharrem ayı dolayısıyla 3 Kasım pazartesi günü "muharrem aşı"verdiÄŸi anımsattı.
KılıçdaroÄŸlu'nun yemeÄŸe katılan Alevi sivil toplum kuruluÅŸları temsilcilerini eleÅŸtirdiÄŸini belirten Özdemir, bu durumun bütün saÄŸduyulu Alevi vatandaÅŸlarını üzdüÄŸünü söyledi. Özdemir, 91 yıllık cumhuriyet döneminde ilk kez bir reisicumhurunun Alevi yurttaÅŸlarını muhatap alarak, aÄŸabeyleri gibi dertlerini dinlediÄŸini dile getirerek, "Bizden biri gibi 3,5 saat muhabbet etti, dertlerimizi dinledi, sohbet etti. Bu, bir takım Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerini ve onların başındaki 'Alevi' cümlesini dahi aÄŸzına almayan zatı muhterem Sayın Kemal KılıçdaroÄŸlu'nu çok rahatsız etti" dedi.

 


'AHLAKI ÇOK Ä°YÄ° BÄ°LEN BÄ°R TOPLUMUZ'
CHP liderinin, Alevileri ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ı rencide edecek cümleler kullandığını vurgulayan Özdemir, ÅŸöyle konuÅŸtu:
"Biz, ahlakı da çok iyi bilen bir toplumuz haramı da çok iyi bilen bir toplumuz. Sayın KılıçdaroÄŸlu, haramzade arıyorsa önce etrafına baksın, sonra dönsün aynaya baksın. Alevi toplumuna hiçbir siyasi partinin genel baÅŸkanının bu ÅŸekilde hitap etme hakkı yoktur."
Özdemir, KılıçdaroÄŸlu'nun son açıklamalarının Alevi toplumunda kırılma noktası oluÅŸturduÄŸunu ve derin bir üzüntü yaÅŸattığını anlattı.
BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun bugün Hacı BektaÅŸ AÅŸure Günü etkinliÄŸine katıldığını hatırlatan Özdemir, "Sayın KılıçdaroÄŸlu sözde bize hakaret etti ama muharrem yasımızda, Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da ÅŸehit ediliÅŸinin yasında neden bir aÅŸure programı düzenlemedi? Neden Alevi sivil toplum kuruluÅŸlarını toplayıp da dertlerini dinlemedi?" diye sordu.
Özdemir, "KılıçdaroÄŸlu, HacıbektaÅŸ ÅŸenliklerine gitti de neden aÅŸurede gitmedi? Biz de isterdik bir muhalefet partisi, baÅŸbakanımızın yanında Hacı BektaÅŸ-ı Veli gibi bir alperenin dergahını ziyaret etsin. Televizyon programlarına çıkıp da Alevi yurttaÅŸları, Alevi sivil toplum kuruluÅŸlarını eleÅŸtirmesin" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

 


KILIÇDAROÄžLU'NA TAZMÄ°NAT DAVASI AÇILACAK
Dernek olarak 10 Kasım pazartesi günü KılıçdaroÄŸlu hakkında 500 bin liralık tazminat davası açacaklarına iÅŸaret eden Özdemir, "Kötü söz sahibinindir, onun seviyesine inemeyiz. Muharremde Alevi sivil toplum kuruluÅŸlarını çağırsın da onun sofrasına da oturalım. O sofrada Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaÅŸlarının verdiÄŸi vergiler vardır ve bunun hepsi helaldir" görüÅŸünü dile getirdi.
Özdemir, Alevilerin taleplerine yönelik CHP'nin hazırladığı "Herkes Ä°çin Ä°nanç ÖzgürlüÄŸü Raporu"na da deÄŸinerek, bu çalışmanın kaç Alevi vatandaşıyla görüÅŸülerek yapıldığını ve hangi sivil toplum kuruluÅŸlarının görüÅŸlerinin alındığını merak ettiÄŸini aktardı.

 

Kaynak: AA
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.