Sosyal Medya

Kitap - Dergi - Yayın

İstanbul Kitap Fuarı Tüyap'ta açıldı

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan, Macaristan'ın onur konuğu olarak katılığı fuar, 16 Kasım'a kadar açık kalacak



TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar iÅŸ birliÄŸiyle düzenlenen "33. Uluslararası Ä°stanbul Kitap Fuarı" kitapseverlerle buluÅŸtu.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan fuar, 16 Kasım'a kadar gezilebilecek. 

Ä°lk günü olmasına raÄŸmen okuyucular fuara, yoÄŸun ilgi gösterdi. Yazarlara kitaplarını imzalatmak isteyenler, stantlar önünde kuyruk oluÅŸturdu.

Fuarın açılış törenine katılan "Türk Sinemasının Sultanı" olarak nitelendirilen sinema sanatçısı Türkan Åžoray da sevenlerinin ilgisiyle karşılandı.

Türkiye ve yurt dışından 850 yayınevi ve sivil toplum kuruluÅŸunun katılımıyla düzenlenen fuarda, söyleÅŸi, panel, çocuk etkinlikleri ve dinletilerle birlikte 270 faaliyet gerçekleÅŸtirilecek.

SÄ°NEMA TEMASI

Türk sinemasının 100. yılını "Sinemamızın 100 Yılı" temasıyla selamlayan fuarın "onur yazarı" Atilla Dorsay oldu. Fuar, kitapseverleri sinema yolculuÄŸuna, söyleÅŸiler, paneller, müzik dinletileri ve sergilerle çıkarıyor. 

Fuar süresince oyuncu, yönetmen ve yazarların katılımıyla Atilla Dorsay'ın sinema eleÅŸtirmenliÄŸi, yazarlığı ve yaÅŸamı üzerine söyleÅŸiler gerçekleÅŸtirilecek, sinema teması kapsamında 50 etkinlik düzenlenecek.

Tasarımını Sadık Karamustafa'nın gerçekleÅŸtirdiÄŸi "Renkli Sinemaskop Bir Hayat: Atilla Dorsay" sergisinde, Dorsay'ın yaÅŸamı, sinema yolculuÄŸu, çalışmaları ve eserleri yer alıyor.

ONUR KONUÄžU MACARÄ°STAN

Fuarın bu yıl ki onur konuÄŸu Macaristan. Macaristan'ın standı, 8-11 Kasım'da açık olacak. Macaristan, uluslararası salonda 1. holde, Macar kültürünü Türkiye'deki kitapseverlerle buluÅŸturacak program hazırladı.

Macaristan'ın da yer alacağı uluslararası salonda, 8-11 Kasım'da, 35 ülkeden 91 yayınevini de stant açacak.  

Ä°stanbul Kitap Fuarı, yurt dışından gelen yazarları da ağırlayacak. Tüm etkinliklerde yurt dışından 40 yazar fuar süresince TÜYAP'ta olacak. 


33. Ä°stanbul Kitap Fuarı, 24. Uluslararası Ä°stanbul Sanat Fuarı-ARTÄ°ST 2014 ile eÅŸ zamanlı gerçekleÅŸtiriliyor.

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.